Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
- Δεν το αφήνουμε περισσότερη ώρα γιατί θα γίνει αλμυρό.
- Ξεπλένουμε το κρέας πολύ καλά και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με σχάρα. Στη συνέχεια, κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι σε 10 με 15 σημεία.
- Κόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ σε φέτες και τα μοιράζουμε στις τρύπες.
- Απλώνουμε το ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και κλείνουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 4 ώρες.
Για το γλάσο
- Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C βαθμούς.
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, το βαλσάμικο και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά για να δέσει το γλάσο και να πήξει.
Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr
Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο