Πατάτες γιαχνί αγιορείτικες, με συνταγή του Μοναχού Επιφάνιου. Η γλύκα από το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και τα πολλών λογιών μπαχαρικά κάνουν αυτό το ταπεινό πιάτο θαυμάσιο.
Υλικά
Μερίδες: 4
-
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη, σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρίζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
- Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5-10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι, όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, σείοντας πότε πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για περίπου 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
- Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.