Πατάτες γιαχνί αγιορείτικες, με συνταγή του Μοναχού Επιφάνιου – οι καλύτερες που έχουμε φάει

Τέτοιες πατάτες γιαχνί δεν έχετε ξαναφάει.

ΠΑΤΑΤΕΣ

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Πατάτες γιαχνί αγιορείτικες, με συνταγή του Μοναχού Επιφάνιου. Η γλύκα από το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και τα πολλών λογιών μπαχαρικά κάνουν αυτό το ταπεινό πιάτο θαυμάσιο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • Διαδικασία

    1. Για να φτιάξουμε πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη, σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
    2. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρίζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
    3. Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5-10 λεπτά.
    4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι, όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.
    5. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, σείοντας πότε πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για περίπου 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
    6. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή