Υπάρχουν τα κρουασάν βουτύρου, σοκολάτας, αλλά και εκείνα που περιέχουν κάποιο φρούτο η μαρμελάδα. Βρήκαμε τη συνταγή για κρουασανάκια με κομμάτια μήλου που θα είναι έτοιμα σε χρόνο μηδέν.

Υλικά
1 πακέτο ζύμη κρουασάν (6 μεγάλα κρουασάν)
1 μεγάλο ξινόμηλο κομμένο σε έξι φέτες
6 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
20 γρ. καρύδια τριμμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Αναμειγνύουμε την κανέλα με το καρύδι
Παίρνουμε ένα, ένα τα φύλλα του κρουασάν και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Στην μεγάλη πλευρά του, τοποθετούμε ένα κομμάτι μήλο. Πασπαλίζουμε με το καρύδι
Τυλίγουμε κρατώντας το φύλλο και το κομμάτι μήλου μαζί, από την μεγάλη επιφάνεια προς την μύτη του τριγωνικού φύλλου (συνήθως τα φύλλα για κρουασάν είναι κομμένα σε τρίγωνα. Αν όχι, πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε σε ίσα τρίγωνα)
Χτυπάμε το αυγό και στρώνουμε τα κρουασάν σε ταψάκι. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για περίπου 20’ λεπτά να ροδίσουν.

KANTE LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ EVIATHEMA.GR ΣΤΟ FACEBOOK -->

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here