Το απλό (άγνωστο) μυστικό για τέλεια σπιτική λεμονάδα

lemonada

Η φρέσκια λεμονάδα εκτός από γευστική, είναι απίστευτα ευεργετική για τον οργανισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και διάφορες ωφέλιμες φυτικές ενώσεις. Τώρα λοιπόν που οι ιώσεις θερίζουν τι καλύτερο από μια σπιτική λεμονάδα; Είστε όμως σίγουροι ότι την κάνετε σωστά;

Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική λεμονάδα

Η συνταγή είναι απλή και παραδοσιακή. Για ένα λίτρο λεμονάδας θα χρειαστείτε 3 λεμόνια. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά λεμόνια επειδή πιθανότατα δεν είναι αρκετά ώριμα ακόμα για να απελευθερώσουν χυμό. Όσο πιο αγνά και ώριμα λεμόνια βρείτε, τόσο το καλύτερο.

Ξεκινήστε στύβοντας τα λεμόνια. Αφού τα στύψετε αφαιρέστε απλά τους σπόρους ή περάστε το χυμό απο σουρωτήρι.

Στη συνέχεια, ρίξτε το χυμό λεμονιού σε μια κανάτα και συμπληρώστε το νερό το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι και το μυστικό για την τέλεια σπιτική λεμονάδα! Η θερμοκρασία του νερού έχει μεγάλη σημασία επειδή μπορεί να μεταβάλει τη μοριακή δομή του χυμού λεμονιού και να θέσει έτσι σε κίνδυνο τα οφέλη που θα λάβετε. Όπως υποστηρίζουν οι διατροφολόγοι, το νερό της θερμοκρασίας δωματίου εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση και αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών και των βιταμινών!

Γεμίστε λοιπόν την κανάτα με νερό, ανακατέψτε καλά και απολαύστε!

Γνωρίζετε ότι η λεμονάδα…
Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Εξισορροπεί το pH του σώματός σας.
Βελτιώνει την πέψη.