in

ΑΔΜΗΕ: Μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό

Αγαπητοί συνάδελφοι!
Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου είναι υποχρεωτικό όλοι οι εργαζόμενοι στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ να εργάζονται με τηλεργασία από το σπίτι τους με στόχο τη μέγιστη δυνατή πρόληψη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εξαιρούνται μόνον όσοι περιλαμβάνονται στο Προσωπικό Ασφαλείας, οι οποίοι έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τους Διευθυντές τους. Ειδικά όσον αφορά στα συνεργεία, τους οδηγούς και τους χειριστές, θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά στο πεδίο, χρησιμοποιώντας ως βάση το σπίτι τους και όχι τα κατά τόπους γραφεία της Εταιρείας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, και για όσο διάστημα χρειαστεί, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει στα κτήρια της Εταιρείας κανείς εργαζόμενος πλην του Προσωπικού Ασφαλείας και όσων έχουν λάβει ειδική άδεια από τον αρμόδιο Γενικό Διευθυντή.

Η οδηγία αυτή θα ισχύει μέχρι να δοθούν νέες κατευθύνσεις από τη Διοίκηση, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ως προς την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και το Υπουργείο Ενέργειας. Οι εργαζόμενοι θα ενημερώνονται με τακτικές ανακοινώσεις για όλες τις νέες εξελίξεις/οδηγίες μέσω email και sms.

Ο λόγος που ο ΑΔΜΗΕ λαμβάνει αυτά τα έκτακτα μέτρα είναι, πρωτίστως, για να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση της νόσου. Ως Διαχειριστής, όμως, έχει και εθνικό χρέος να διαφυλάξει την ομαλή λειτουργία του Συστήματος Ενέργειας και να σταθεί στο ύψος των ειδικών περιστάσεων που όλοι βιώνουμε.

Για να είναι τα μέτρα αποτελεσματικά, θα πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας και να παραμείνουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και στον ελεύθερο χρόνο μας.

Τεχνολογική υποστήριξη της τηλεργασίας

Προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να εργαστούν εξ αποστάσεως χωρίς να επηρεαστούν τα καθημερινά τους καθήκοντα, το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διευκολύνει τεχνολογικά αυτή τη μετάβαση και θα παρέχει διαρκώς υποστήριξη σε όλους όσοι τη χρειάζονται.

Προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα απομακρυσμένης πρόσβασης (VPN) είναι αναγκαίο όλοι οι υπολογιστές να παραμείνουν ανοιχτοί, δηλαδή να μην γίνει τερματισμός λειτουργίας κατά την αποχώρηση από τα γραφεία σήμερα, Παρασκευή. Περισσότερες οδηγίες για την τεχνολογική υποστήριξη της τηλεργασίας θα βρείτε στο συνημμένο έγγραφο της ΔΠΛΤ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μάνος Μανουσάκης, καλεί όλους τους εργαζόμενους να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα τις κρίσιμες αυτές ώρες προστατεύοντας την υγεία των ιδίων και των οικείων τους. Την ίδια ώρα, όμως, καλούνται να επιδείξουν την αίσθηση καθήκοντος που χαρακτηρίζει διαχρονικά τους εργαζομένους του ΑΔΜΗΕ, ώστε τίποτα να μην κλονίσει την εύρυθμη ηλεκτροδότηση της χώρας.

Γιώργος Σταμούλος: Να μην τοποθετούνται στον δρόμο μεγάλα αντικείμενα

Ηρακλής Ψαχνών: Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Στάδιο Ψαχνών