Αλέξανδρος Μολφέσης με Αστάρτη σε συλλεκτική έκδοση – Kυκλοφορεί 40 χρόνια μετά την ηχογράφησή του σε 100 αριθμημένες κόπιες

ΜΟΛΦΕΣΗΣ EVIATHEMA

H B-otherSide records παρουσιάζει το ακυκλοφόρητο ως σήμερα υλικό του Αλέξανδρου Μολφέση με το συγκρότημα Αστάρτη.

Η Αστάρτη δημιουργήθηκε στα τέλη του 1979-αρχές 1980 και μετά από διαδοχικές αλλαγές μελών, το τελικό line-up που έλαβε μέρος στην ηχογράφηση αποτελούνταν από τον Αλέξανδρο Μολφέση (κιθάρες, synths, τραγούδι, μουσική, στίχοι), Παντελή Καραγεώργη (πιάνο, strings), Κωνσταντίνο Ιωαννίδη (ντραμς), Τάκη Χαραμόπουλο (μπάσο, φωνητικά) και Ντάνι Συρίγο (κιθάρα), κινούμενοι σε progressive rock μονοπάτια, με γενναίες δόσεις από glam, pop και jazz.

Η κυκλοφορία του βινυλίου περιλαμβάνει 12 τραγούδια, δηλαδή το σύνολο των ηχογραφήσεων του γκρουπ από το 1980-1981 καθώς και έξτρα cd το οποίο περιέχει ως bonus το σύνολο της υπόλοιπης δισκογραφίας της Αστάρτης από το 1981, καθώς και το reunion του 1986 και του 2004, συνολικά 11 επιπλέον τραγούδια.

Το πρωτότυπο εικαστικό της κυκλοφορίας προέρχεται από αφίσες συναυλιών που σχεδίασε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και προσάρμοσε ο Θανάσης Ξανθάκος.

Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Master Sound από τον Βασίλη Γεωργόπουλο και η αποκατάσταση του ήχου από τον Αλέξανδρο Μολφέση. Η έκδοση περιλαμβάνει fold-out εξώφυλλο αφίσα, με αρχειακές φωτογραφίες και την βιογραφία του γκρουπ, καθώς και δισέλιδο ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών και έξτρα φωτογραφικό υλικό ενώ συνοδεύεται από cd με τα bonus tracks.

Ο δίσκος κυκλοφορεί 40 χρόνια μετά την ηχογράφησή του σε 100 αριθμημένες κόπιες.

Το πλήρες άλμπουμ μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Πηγή

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο