Αλέξης Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν δεν πίστευα πραγματικά στην υπεράσπισή της δεν θα την αναλάμβανα» [ΒΙΝΤΕΟ]

New Project 2022 08 24T185252.881

«Πριν πω το “ναι”, έκανα προσωπική προσέγγιση στην υπόθεση» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για την ανάληψη της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, δημοσιοποιώντας σήμερα (24.8.2022) την απόφασή του.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, εξήγησε ότι τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και η οικογένειά της ήθελαν τον ίδιο να αναλάβει την υπόθεση, όμως είχε κρατήσει επιφυλάξεις μέχρι να διαβάσει τη δικογραφία. Τελικά, σήμερα ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την υπεράσπισή της.

«Ο χρόνος της αναρρώσεώς μου, τον Αύγουστο, με βοήθησε να διαβάσω τη δικογραφία μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια και με την ανακοίνωσή μου έχω δώσει και το στίγμα» υπογράμμισε ο κ. Κούγας

Ο γνωστός ποινικολόγος συμπλήρωσε, επίσης, ότι τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει το τεκμήριο της αθωότητας της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τις ενέργειες των θεσμικών οργάνων εις βάρος της.

«Δεν έχω καμία ανάγκη ούτε διαφημίσεως ούτε επαγγελματικής καταξίωσης. Έχω εισπράξει τα πάντα στη ζωή μου. Πραγματικά σας λέω, αν δεν πίστευα πραγματικά στην υπεράσπιση αυτής της κυρίας, δεν θα την αναλάμβανα. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που μιλάω για αυτό το θέμα τηλεοπτικά», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

«Πρωτοφανής προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη»
Εξάλλου, ο Αλέξης Κούγιας είχε αναφέρει στην πρώτη του ανακοίνωση ως συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου πως υπάρχει «πρωτοφανής προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη» και «χωροφυλακιστική προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία κατά συρροή των παιδιών της, Τζωρτζίνας, Μαλένας, και Ίριδας.

Ο Αλέξης Κούγιας δίνει στην ανακοίνωση του, το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει κάνοντας λόγο για καταρράκωσή του τεκμηρίου αθωότητας της εντολέως του για ιδιοτελείς σκοπούς. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «κανένας δικηγόρος, ιατροδικαστής, παθολογοανατόμος, δημοσιογράφος δεν έχει δικαίωμα μέσα από τηλεδίκες να εξοντώνει κανέναν συνάνθρωπό μας».

Ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει ότι μετά από ενδελεχή μελέτη της δικογραφίας κατέληξε να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς διαπίστωσε «πρωτοφανείς ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές και αστυνομικές επιλογές».

Ο Αλέξης Κούγιας μάλιστα αναφέρει πως στα 50 χρονια που ασκεί τη δικηγορία δε συνάντησε ποτέ «τόσες πρωτοφανείς αντιφατικές ιατροδικαστικές, παθολογοανατομικές, μαρτυρικές, αστυνομικές αντιφάσεις».