Αμμόχωστος – Δείτε το βίντεο που συγκινεί: «Αυτή δεν είναι η πατρίδα σας κ. Ερντογάν»

16 Νοεμβρίου 2020, 12:51 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Αμμόχωστος Κύπρος

«Αυτή είναι η γη μας. Η Αμμόχωστος είναι η πόλη μας. Αυτοί είναι οι δρόμοι μας, τα σπίτια μας, τα σχολεία και οι εκκλησίες μας, ο δικός μας τρόπος ζωής. Η Αμμόχωστος δεν σας ανήκει κ. Ερντογάν» επισημαίνεται στο συγκινητικό βίντεο για την Αμμόχωστο που έφτιαξαν Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες από τα Βαρώσια με αφορμή την προκλητική επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην νεκρή πόλη.

«Δεν έχετε δικαίωμα να έρχεστε» επισημαίνεται στο υποβλητικό βίντεο με εικόνες της πόλης που μέχρι την εισβολή του Αττίλα το 1974 ήταν ευημερούσα, μοναδική κοινότητα, μία πόλη κόσμημα. «Όμως σκοτώσατε πάλι, βιάσατε πάλι, καταστρέψατε πάλι» αναφέρεται στο βίντεο των πολίτων της Αμμοχώστου.

«Δεν έχετε δικαίωμα να έρχεστε στη γη μας, η Αμμόχωστος δεν σας ανήκει, ανήκει στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Κάνατε αρκετό κακό, μείνετε μακριά από την Κύπρο. Σεβαστείτε τα δικαιώματά μας, το δικαίωμά μας να φέρουμε την ειρήνη και την αγάπη και να ξαναχτίσουμε ένα κοινό μέλλον» επισημαίνεται στο βίντεο των προσφύγων της Αμμοχώστου.

«Εδώ δεν είναι μέρος για πικνικ κ. Ερντογάν» είναι η φράση με την οποία κλείνει το βίντεο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησαν οι πρόσφυγες της Αμμοχώστου με αφορμή την προκλητική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα Βαρώσια:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.