Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται για τον τρόπο που δίνονται οι αδειοδοτήσεις για πλανόδια λούνα παρκ και ειδικά όταν πρόκειται για περιπτώσεις με ιδιαίτερο παρελθόν και καταδίκες.
Μετά τα όσα συνέβησαν στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδκής με τον θάνατο ενός 19χρονου, μεγάλη είναι η κουβέντα που έχει γίνει για τις αδειοδοτήσεις τέτοιων επιχειρήσεων και τα μέτρα ασφαλείας.
Αυτό όμως που μπορεί να συμπεράνει κανείς η χαλαρότητα των αδεοδοτήσεων είναι τέτοια, που μπορεί πλανόδια λούνα παρκ με ιδιοκτήτες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ατυχήματα να εξακολουθούν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις, ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτριας λούνα παρκ στη Χαλκίδα, στην επιχείρηση της οποίας υπόπου τραυματίστηκε, τον Ιούλιο του 2009, μια 9χρονη.΄
Πρόκειται σύμφωνα με το newsit.gr για την ίδια ιδιοκτήτρια στο λούνα παρκ, στον Αλμυρό Βόλου όπου έχασε τη ζωή της το 2019 μια 13χρονη, μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι.
Η ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.
Μάλιστα στους όρους διαγωνισμού όμως περιλαμβάνεται η προϋπόθεση να μην έχει καταδίκη συναφή με την επαγγελματική της δραστηριότητα. Η γυναίκα όμως αυτή κέρδισε το διαγωνισμό, παρά το ότι έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή για τον τραυματισμό της 9χρονης στο ατύχημα της Χαλκίδας, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα στο Μικτό Ορκωτό για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης με ενδεχόμενο δόλο, για το θάνατο της 13χρονης στον Αλμυρό Βόλου.