ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κολωνός: Με πάνω από 65.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις από Υπουργεία και Οργανισμούς ο Ηλίας Μίχος

Μίχος Αναθέσεις Υπουργεία

Συνολικά πάνω 67.000 ευρώ έχει εισπράξει από το Ελληνικό Δημόσιο ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας.

Μετά από έρευνα το eviathema.gr, εντόπισε μια σειρά από αναθέσεις από  τέσσερα Υπουργεία και τρεις Δημόσιους φορείς προς το πρόσωπο του 53χρονου, οι οποίες αγγίζουν σχεδόν τα 70.000 ευρώ από το 2013 έως το 2018.

Όπως φαίνεται στην Διαύγεια, αρκετά συχνά η παρακάτω λίστα υπουργείων και φορέων ανάθεταν στον Ηλία Μίχο την προμήθεια ειδών παντοπωλείου όπως σκούπες και καθαριστικά είδη:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ (Ε.Ε.Ε.Π.)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ο.ΣΥ. Α.Ε. – ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

Δείτε μερικές από τις αναθέσεις: Υπουργείο Υγείας – Ποσό 3,883 Ευρώ, Υπουργείο Υγείας – Ποσό 14.885,36 Ευρώ, Υπουργείο Υγείας – Ποσό 15,938 Ευρώ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

μιχοσ2

μχιοσ2

μισο2

Στο μικροσκόπιο 76 προφίλ του 53χρονου

Οι Αρχές ελέγχουν τα συνολικά 76 “κλειστά” διαδικτυακά προφίλ που διατηρούσε ο 53χρονος, στην εφαρμογή ανώνυμων επικοινωνιών με την οποία εξέδιδε τη 12χρονη, αλλά και σε άλλα αντίστοιχα διαδικτυακά chat, καθώς όπως εκτιμούν δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη φρικτή υπόθεση μαστροπείας και βιασμού του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό, πήραν σήμερα διαφορετικό δρόμο. Ο μεν 53χρονος Ηλίας Μίχος για τις φυλακές των Γρεβενών, ο δε 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης για τις φυλακές Τρίπολης.

Ραγδαίες εξελίξεις και νέα εντάλματα σύλληψης

Στην πέμπτη σύλληψη προχώρησαν οι Αρχές για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα την 12χρονη στον Κολωνό.  Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη 36χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και τη βίασε έναντι αμοιβής. Ο 36χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα. Οι συλλήψεις όμως φαίνεται πως δεν θα σταματήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται δεδομένο ότι θα εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης.

Κολωνός: Ο συνεργός του Μίχου που πήγαινε τη 12χρονη στα ραντεβού βιασμού

Ο… «Μιχάλης», όπως κατονόμασε τον συγκεκριμένο άνδρα η ανήλικη κατά την αρχική της κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου, φέρεται να έκλεινε τα ραντεβού με τους βιαστές, ενώ συνόδευε το κορίτσι στο μετρό των Σεπολίων όπου είχε οριστεί ως μόνιμο σημείο συνάντησης.

Μάλιστα, η 12χρονη φέρεται να κατέθεσε ότι όταν ο 53χρονος κατηγορούμενος μαστροπός την ακολουθούσε στα ραντεβού, φρόντιζε να μένει σε απόσταση, υποδεικνύοντάς της τα αυτοκίνητα των «πελατών».

«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Η 12χρονη δεν έχει δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τον «Μιχάλη» στις συμπληρωματικές της καταθέσεις.