Στην καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ σε 528 δικαιούχους (μοναδιαία ΑΦΜ) της κρατικής αρωγής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και υπέβαλαν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
- 363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής,
- 308 δικαιούχων, ποσό 945.741,72 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής,
- 169 δικαιούχων, ποσό 453.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.
Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 27 Ιουλίου και έως τις 13 Αυγούστου, μπορούν με μόνο μία αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το υπουργείο Οικονομικών.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου.
Λάμψακος: Την έπιασαν να κλέβει ρούχα από τα LIDL
Εύβοια: Στο αυτόφωρο για κλοπή αυτοκινήτου….
Εύβοια: Συνελήφθη πρώην αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία
Ψαχνά Ευβοίας: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ανατροπή το μεσημέρι της Πέμπτης [ΦΩΤΟ]
Το πλήρωσε ακριβά το ψαροντούφεκο στο Πόρτο Μπούφαλο – Στα πράσα τον έπιασε το Λιμενικό Αλιβερίου
Φωτιά στην Εύβοια: Διακοπές 4ων αστέρων για το Επιμελητήριο την ώρα που φλεγόταν η Βόρεια Εύβοια
Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News
Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις
Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today
Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr
Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι