Άστατος ο καιρός μέχρι και την Κυριακή – Τι αναμένεται να κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Άστατος ο καιρός μέχρι και την Κυριακή - Τι αναμένεται να κάνει την Καθαρά Δευτέρα
Άστατος ο καιρός μέχρι και την Κυριακή - Τι αναμένεται να κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Αστάθεια αναμένουν οι μετεωρολόγοι και σήμερα το απόγευμα, η οποία περιορίζεται αύριο και το Σάββατο, ενώ εξαπλώνεται ξανά την Κυριακή της Αποκριάς. Πάντως, θα περιοριστεί και πάλι την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για κάποιες τοπικού χαρακτήρες βροχές ή μπόρες σήμερα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Κυρίως τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Περισσότερες θα είναι οι βροχές και οι μπόρες σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παρασκευή και Σάββατο η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά.

Όμως ο άστατος καιρός επανέρχεται την Κυριακή και σε περισσότερες περιοχές, και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Θα βρέξει στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ξεκινώντας από τη Μακεδονία και σταδιακά στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τα νησιά θα επηρεαστούν από λίγο έως καθόλου. Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός ηλιόλουστος ανοιξιάτικος σχεδόν στο σύνολο της χώρας με ένα μέτριο βοριαδάκι να πνέει στο Αιγαίο Η θερμοκρασία σχεδόν σταθερή όλες τις ημέρες. Κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα το τριήμερο.

Στην Αττική σήμερα στα βόρεια το μεσημέρι απόγευμα θα βρέξει τοπικά με τη θερμοκρασία στους 19 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα είναι μικρή , η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς.