Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Διαμαρτυρία για τη θανάτωση του χιμπατζή – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

ZOOLOGIKOS KIPOS

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το απόγευμα της Κυριακής ομάδα ατόμων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αντιδρώντας στη θανάτωση του alpha male χιμπατζή, μετά τη διαφυγή του από το κλουβί και την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Έξω από το πάρκο σύμφωνα με το protothema βρίσκονται περίπου 50 άτομα που μετέχουν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. «Ενάντια στη φρίκη του εγκλεισμού στους ζωολογικούς κήπους» γράφει ένα πανό.

Κάποια στιγμή υπήρξε μια διένεξη μεταξύ μερικών συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονται στην εξωτερική πόρτα του πάρκου. Ωστόσο οι τόνοι έπεσαν γρήγορα και οι συγκεντρωμένοι συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από τον χώρο.

Νωρίτερα σήμερα, ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουάρ, σε νέες δηλώσεις του για τη θανάτωση του χιμπατζή, τόνισε: «Πρώτο μέλημά μας ήταν η ασφάλεια των φροντιστών και των επισκεπτών, υπήρξε έντονη διαμάχη στην ομάδα των χιμπατζήδων».

Υπογράμμισε, δε, μεταξύ άλλων, ότι ερευνάται το πώς έγινε η «δραπέτευση» του αρσενικού χιμπατζή.

«Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση λόγω της κατάστασης του ζώου, που είχε πολύ υψηλή αδρεναλίνη. Βρέθηκε στο πάρκινγκ και έτρεχε».

attiko 2 attiko 3 evridiki papadopoulou attiko parko