in

Bασίλης Παπαθεοδώρου: Στα σχολεία ήθελε να είναι με τους μαθητές, χωρίς τους καθηγητές -Νέες αποκαλύψεις [Βίντεο]

Bασίλης Παπαθεοδώρου

«Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται» φέρεται να υποστηρίζει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία.

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Μετά από έρευνα που κράτησε αρκετές εβδομάδες, τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν στα αρχεία του, περισσότερα από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ισχυρίστηκε ότι τα αρχεία που βρέθηκαν στους σκληρούς δίσκους του, αρχεία παιδικής πορνογραφίας με παιδιά 10 έως 12 ετών, υπήρχαν γιατί έκανε έρευνα για νέο βιβλίο που επρόκειτο να γράψει. Ωστόσο, η υπερασπιστική αυτή γραμμή δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα που διέταξαν στην προφυλάκισή του, στις φυλακές Τρίπολης.

Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να αιτιολογήσει τον τεράστιο όγκο αρχείων που βρέθηκαν στον υπολογιστή του αποδίδοντάς τον σε τεχνικούς λόγους. Όπως υποστήριξε το πρόγραμμα δεν δίνει τη δυνατότητα να δει κάποιος φωτογραφίες ή βίντεο, αλλά μόνο να κατεβάσει αρχεία, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές του περιεχόμενο.

O συγγραφέας πολύ συχνά επισκεπτόταν σχολεία και συνομιλούσε με μαθητές για δύσκολα κι ευαίσθητα θέματα, όπως το bullying, ο ρατσιμός, η κακοποίηση και μάλιστα ανέβαζε τις συναντήσεις αυτές στο διαδικτυακό κανάλι που είχε δημιουργήσει. Επίσης σε συνεντεύξεις του είχε πει ότι πάρα πολλοί έφηβοι επικοινωνούσαν μαζί του και του ζητούσαν να μιλήσουν ή του εκμυστηρεύονταν προβληματισμούς τους.


«Το ιδανικό, θα ήταν να έφευγαν οι καθηγητές και να ήμουν εγώ με τα παιδιά»

«Όταν πηγαίνω στα σχολεία, βεβαίως η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά, προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ τα ερωτήματα που πολλές φορές είναι και κάπως προκλητικά, θέλοντας να τσιγκλήσω τα παιδιά για να μου βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους», είχε πει σε συνέντευξή του, προσθέτοντας: «το πρώτο που τους λέω είναι “ξεχάστε πως είναι εδώ οι καθηγητές σας”. Το ιδανικό, βέβαια, θα ήταν να έφευγαν και οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά», έλεγε ο συγγραφέας, σύμφωνα με το Star.


Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο συγγραφέας χαρακτήριζε «μπλεγμένη» τη νέα γενιά και ανέφερε ότι συχνά συνομιλούσε στο Facebook ή και στο τηλέφωνο με μαθητές για να νιώθουν ότι έχουν έναν μεγαλύτερο φίλο.

«Σίγουρα είναι μια μπλεγμένη γενιά. Το ίντερνετ, τα κινητά, τα social media έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών, όπου μιλάμε πλέον για δύο διαφορετικούς κόσμους. Επικοινωνώ με παιδιά του Λυκείου μέσω Facebook ή και τηλεφωνικά. Όταν πάω σε σχολεία μετά κάποια παιδιά θέλουν να με γνωρίσουν και να συζητήσουν και πιο προσωπικά πράγματα. Θέλουν κατά κάποιον τρόπο έναν μεγαλύτερο φίλο να του πουν διάφορα πράγματα», είχε πει.Real.gr

Θανάσης Ζεμπίλης Καρέκλα Σκύρος

Θανάσης Ζεμπίλης: “Καμαρώνω για τη σκυριανή σκαλιστή παιδική καρέκλα κάθε φορά που βρίσκομαι στο Μέγαρο Μαξίμου”

Λιμενικό Ριμουλκό νεκρός καπετάνιος

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Κάρυστο – Σύλληψη δύο ατόμων για εγκληματική οργάνωση και πρόκληση ναυαγίου