Χαμός σε σχολείο της Κύπρου – Αποβλήθηκαν δεκάδες μαθητές λόγω κουρέματος

7 Σεπτεμβρίου 2022, 6:17 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ένταση επικράτησε το πρωί σε σχολείο στην Κύπρο, καθώς με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ο διευθυντής απέβαλε δεκάδες μαθητές λόγω… κουρέματος.

Το περιστατικό συνέβη στο Γυμνάσιο «Πετράκη Κυπριανού» στη Λάρνακα. Πρόκειται για τον ίδιο διευθυντή, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αφού δεν είχε επιτρέψει σε μαθητές να πάρουν απολυτήριο λόγω του κουρέματος τους. Πολλοί γονείς συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, ζητώντας εξηγήσεις από τον διευθυντή για τις αποβολές των παιδιών, αρκετές εκ των οποίων, όπως κατήγγειλαν στην ιστοσελίδα philenews έγιναν και για το χρώμα των παπουτσιών, που φορούσαν οι μαθητές.

Για το συμβάν μίλησε στο sigmalive ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Λάρνακας, Κώστας Κώστα, αναφέροντας ότι αποβλήθηκαν περίπου 50-60 μαθητές. «Έχουν αποβληθεί μέχρι δύο μέρες για ένα συγκεκριμένο κούρεμα μαλλιών που έχει το 99.9% των μαθητών της Κύπρου. Θεωρεί ο κ. Διευθυντής ότι οι αποβολές συμβάλλουν στη μείωση της παραβατικότητας». Συμπλήρωσε ότι το σχολείο αντί να υποδεχθεί με αγάπη και καλοσύνη τα παιδιά, τα έστειλε δύο μέρες στο σπίτι. «Αν δείτε το κούρεμα των μαθητών θα σοκαριστείτε από το μέγεθος της αυστηρότητας και της αποβολής».

Ακόμη, είπε ότι είναι ο ίδιος Διευθυντής που πέρυσι δεν έδωσε το απολυτήριο σε 5 μαθητές επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα τους. «Έχουν γίνει επιστολές και τα παιδιά έχουν προσφύγει στην Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού. Είναι η τελευταία του χρονιά και αντί να ξεκινήσει με πιο συγκαταβατικό τρόπο επέλεξε ένα ανηλεή κυνηγητό».

Η Γραμματεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων, θα συνέλθει εκτάκτως το απόγευμα, όπως ανέφερε ο κ. Κώστα στο philenews, με στόχο να λάβει μέτρα ενδεχομένως και για όλα τα σχολεία της Λάρνακας. «Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει σε τάξη αυτό τον κύριο, αλλιώς πολύ κακά ξεκινά η χρονιά», ανέφερε.

Πηγές από το Υπουργείο Παιδείας, ανέφεραν πάντως πως δεν πρόκειται για αποβολή των μαθητών αλλά για σύσταση/προειδοποίηση σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών που αφορούν στην εμφάνιση και τη στολή. Γονείς, ωστόσο, που μίλησαν στο philenews, σημείωσαν πως κλήθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο επειδή έλαβαν είτε μία είτε δύο μέρες αποβολής.

 

 

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.