Χριστούγεννα με SMS και μέχρι 9 άτομα στο σπίτι

Και τις γιορτές θα στέλνουμε SMS στο 13033. Σύσταση για γιορτές με την οικογένεια μας ή το πολύ μία ακόμη. Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για λιανεμπόριο. Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει με Ιερώνυμο.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τελικά διαφορετικά

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τελικά διαφορετικά, αφού πολλά από τα μέτρα του lockdown θα παραμείνουν σε ισχύ καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ.

Χαλκίδα Ευβοίας – Συνελήφθη ημεδαπός που εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή 3 χρόνων φυλάκισης για απόπειρα κλοπής

Μετά την οριστική απόφαση να παραμείνουν κλειστά σχολεία, γυμναστήρια, εστίαση μέχρι τα Φώτα, στο τέλος της εβδομάδας και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού θα κριθεί τι θα γίνει με τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

Βέβαιο όμως είναι, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ότι και κατά την περίοδο των εορτών θα ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για την αιτιολόγηση μετακινήσεων, ενώ απηύθυνε σύσταση τα Χριστούγεννα να μην συγκεντρωθούν σε σπίτια περισσότερα από εννέα άτομα, υπενθυμίζοντας την προτροπή του πρωθυπουργού να γιορτάσουν οι οικογένειες μόνες τους ή το πολύ με μία οικογένεια ακόμη.

 

Στο ερώτημα τι θα γίνει με άτομα, κυρίως ηλικιωμένα, που ζουν μόνα τους, ενδεχομένως σε χωριά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από τη στιγμή που η πανδημία εξελίσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς σε διαφορετικές περιοχές, εάν επιτρεπόταν η μετακίνηση από νομό σε νομό θα υπήρχε ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορονοϊός και σε “καθαρές” περιοχές.

Καθώς δε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανακοίνωσε ότι θα ισχύσει και την περίοδο των εορτών η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ερωτηθείς εάν θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις μετά τις 9 το βράδυ και κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επιφυλάχθηκε για τις οριστικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες, συνδέοντας το ζήτημα με τις εξελίξεις όσον αφορά στο λιανεμπόριο.

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και τα σινεμά, αλλά όσον αφορά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επίσης οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Σημειωτέον ότι ο κ.Πέτσας άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το εάν και πότε θα ανοίξουν τελικά εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια. Εξέφρασε πάντως την προσδοκία ότι θα έχει αποκλιμακωθεί επαρκώς το επιδημιολογικό φορτίο μέχρι το τέλος της εβδομάδας και οι επιστήμονες θα μπορούν να εισηγηθούν σχετικά στην κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε “καμπάνα” τις εικόνες συνωστισμούς στο Harrods στο Λονδίνο, αλλά εκτίμησε ότι με το σταδιακό άνοιγμα καταρχάς των εποχιακών καταστημάτων υπάρχουν βαλβίδες αποσυμπίεσης.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και τα Χριστούγεννα οι λειτουργίες στους ιερούς ναούς κεκλεισμένων των θυρών όπως και το Πάσχα.

“Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μία πολύ σημαντική γιορτή για τη Χριστιανοσύνη για αυτό και θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο” είπε επίσης ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε με νόημα: “Μέχρι τα Χριστούγεννα έχουμε αρκετές εβδομάδες μπροστά μας και πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα για να ρίξουμε γρήγορα το επιδημιολογικό φορτίο ώστε να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα”.

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο