Διασώθηκαν οι δύο άντρες που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίο – Αγωνία για τους αγνοούμενους

ΚΕΡΚΥΡΑΦΩΤΙΑΣΕΠΛΟΙΟ

Διασώθηκαν οι δύο άντρες που είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» από την Πυροσβεστική, οι οποίοι είχαν επικοινωνήσει από το πρωί με τις αρχές για να ζητήσουν βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κατάστρωμα και ο ένας εξ αυτών αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Σύντομα, αναμένεται να φτάσει στο σημείο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να τους παραλαβεί και να διακομιστούν στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της 1ης ΕΜΑΚ της Αθήνας, η οποία μετέβη εσπευσμένα στην Κέρκυρα για την έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 3 Έλληνες υπήκοοι.

Οι υπόλοιποι αγνοοούμενοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι Βούλγαροι, ένας Τούρκος κι ένας Λιθουανός.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό έχει γίνει πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του  πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί 278  άτομα, στα οποία  συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα  αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στους αγνοούμενους περιλαμβάνεται και μία ακόμη Ελληνίδα,που έχει όμως διαβατήριο άλλης χώρας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το λιμενικό πλοίου Εuroferry Olympia που είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι στην Ιταλία 278 επιβαίνοντες κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους του πλοίου και να φτάσουν νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα.

Δέκα τραυματίες, εννέα άνδρες και μία γυναίκα, από τους 278 διασωθέντες του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Κέρκυρας προκειμένου να τους παρασχεθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι  6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, ωστόσο η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική  και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπλέον, σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν  εξιτήρια.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!.