Δολοφονία Άλκη: Περικύκλωσαν και χτυπούσαν αλύπητα τα ανυπεράσπιστα παιδιά με ό,τι είχαν – Έτσι λειτουργούσε το «Τάγμα θανάτου»

ΑΛΚΗΣ

Με την οργή να ξεχειλίζει για τον άγριο και τόσο άδικο τρόπο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί έχουν ήδη μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η δολοφονική «παρέα».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η ομάδα βρήκε για «κυνήγι»,  λειτουργώντας με οργάνωση και συγκεκριμένη δομή σύμφωνα με το ΣΚΑΪ. Τόσο πριν, όσο και μετά τη δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των φίλων του.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για χαρακτηριστικά λειτουργίας μαφίας που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Είναι σοκαριστικό, ότι δεν υπήρχαν καν προκαθορισμένοι στόχοι. «Χτυπούσαν» όποιον έβρισκαν μπροστά τους!

Ενδεικτικό της αγριότητας, είναι το γεγονός ότι αφού οι δράστες είχαν μαχαιρώσει και χτυπήσει το κεφάλι του Άλκη, επεδίωκαν να κάνουν το ίδιο και στους άλλους δύο φίλους του!

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του 23χρονου, του αρχικού κατηγορούμενου, η ανακρίτρια ήταν καταπέλτης:

Επιτέθηκαν στον Α.Β. (ο δεύτερος φίλος του Άλκη) και παρότι προσπάθησε να προστατευθεί με κράνος, που τοποθέτησε στο στήθος, του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα, αρχικά με μαχαίρι. Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στο αριστερό πόδι, ένας τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι και, ενώ αυτός προσπαθούσε να αποφύγει και να προστατεύσει τον φίλο του Άλκη, που εκείνη την ώρα τον χτυπούσαν τέσσερις, άλλοι τρεις κρατούσαν τον Α.Β. και τον χτυπούσαν με λοστό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να λιποθυμήσει, ενώ ταυτόχρονα ένας άλλος, που κρατούσε μαχαίρι, τον χτύπησε με αυτό στο δεξί του πόδι.

Τι αναφέρεται και για τον τρίτο φίλο

Παρότι ο Δ.Κ. προσπάθησε να διαφύγει, οι δράστες είχαν αποφασίσει να τον σκοτώσουν. Κατάφεραν, ενώ έτρεχε, να τον χτυπήσουν με σφοδρότητα, με το δρεπάνι, στον αριστερό γλουτό, όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, επειδή αυτός κατάφερε τρέχοντας, να αποφύγει περαιτέρω θανάσιμα χτυπήματα και διακομίσθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Ο διάλογος με την 7η ανακρίτρια

23χρονος: Όταν είδα τους Αρειανούς να έρχονται, αρχίζω να φωνάζω «πάμε – πάμε».

Ανακρίτρια: – Εσείς, τότε καταλάβατε ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα, στα παιδιά;

23χρονος: Ναι, το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια εικόνα. Δεν άκουσα τον Καμπανό. Δε σταματούσαν. Χτυπούσαν αλλεπάλληλα, με τα χέρια και με ό,τι είχαν.
Ήταν όλοι πάνω σε έναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν.

Ερωτηθείς από την ανακρίτρια για το ποιοι ήταν οι διάλογοι μεταξύ τους μετά την επίθεση ο 23χρονος είπε:

«Όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο, ήταν σε καλή κατάσταση. Ήταν ευχαριστημένοι. Ο “Ο”. είπε, “τους πήραμε”.
Οι άλλοι δυο μου έδιναν κατευθύνσεις πού θα πάμε.  Ο “G” είχε ματώσει στο χέρι… Μου έλεγαν “φύγε, φύγε”…»

Πώς λειτουργούσε το «τάγμα θανάτου» – Τα συμπεράσματα των αστυνομικών

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια αγέλη χούλιγκαν με εγκληματική διάρθρωση και τάγματα θανάτου. Υπήρξε:

  • Συντονιστής
  • Προπομπός για ανεύρεση θυμάτων
  • Υπεύθυνος “οπλισμού”
  • Τσιλιαδόροι
  • Οδηγοί

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είχαν και «οπερατέρ» καταγραφής της επίθεσής τους. Είχαν κυκλώσει τα θύματα τους από 2 κατευθύνσεις ενώ ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι και αποφασισμένοι για αίμα.

Επίσης, υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των μελών που έδρασαν ως τάγμα θανάτου. Επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, καθάρισαν αυτοκίνητα που είχαν λερωθεί με αίματα, πέταξαν όπλα και στην συνέχεια κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

Τα βίντεο που έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας με την στιγμή της επίθεσης, είναι χαρακτηριστικά της αγριότητας των χούλιγκαν την ώρα του φονικού χτυπήματος. Σε ένα νέο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη (9/2). Στο βίντεο ντοκουμέντο του newsit.gr καταγράφονται τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. Είναι από πιο κοντινή απόσταση και πιο ξεκάθαρο και φαίνεται ότι έχουν κυκλώσει τον Άλκη και στους φίλους του. Ενώ ακούγονται και οι φωνές…

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί τρία άτομα για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη. Ο 23χρονος Αλβανός που παραδέχεται ότι ήταν στο σημείο αλλά αρνείται ότι συμμετείχε στην επίθεση αλλά και οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 20 και 21 ετών, που απολογήθηκαν την Τετάρτη (9/2). Οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή…

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα. Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και είναι κατηγορούμενα 11 πρόσωπα: 8 Έλληνες και 3 Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Με πληροφορίες από: ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!