ΕΔΕ και απολύσεις στις φυλακές Κορυδαλλού μετά το πάρτι στο κελί του Λιγνάδη

ΦΥΛΑΚΕΣ

Σε επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και σε απολύσεις προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, με αφορμή βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στο οποίο υποστηρίχθηκε ότι προερχόταν από το κελί του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου ο -κατηγορούμενος για βιασμούς- ηθοποιός και σκηνοθέτης διασκέδαζε με συγκρατούμενούς του, παίζοντας μπουζούκι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, προχώρησε σε:

1. Επείγουσα πειθαρχική και προκαταρκτική εξέταση του συμβάντος που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου 2022, βραδινές ώρες, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

2. Άμεση διενέργεια έρευνας σε δύο συγκεκριμένες πτέρυγες (Ζ και ΣΤ) που σχετίζονται με το συμβάν και στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

3. Άμεση απομάκρυνση και αντικατάσταση του προσωπικού που έφερε την ευθύνη της φύλαξης και επόπτευσης των εν λόγω χώρων του Καταστήματος.

Αλέξης Κούγιας: «Δεν έγινε πάρτι στο κελί του Λιγνάδη»

“Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δεν ανέχεται έκνομες ενέργειες στα Καταστήματα Κράτησης και τηρεί τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, ακριβώς όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους”, καταλήγει η ανακοίνωση.