«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα: Ένας Έλληνας Πομάκος αγωνιστής

8 Δεκεμβρίου 2021, 9:41 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, αγωνίστηκε ενάντια στα σχέδια του παντουρκισμού στη Θράκη και πάλεψε για να αναδείξει την ελληνικότητα των Πομάκων.

Σε ηλικία 42 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα. Νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο Καβάλας χτυπημένος από εγκεφαλικό, και τελικά κατέληξε χάνοντας τη μάχη. Η Ξάνθη είναι συγκλονισμένη από το χαμό αυτού του άξιου Έλληνα.

Ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα ήταν ένας πραγματικός πατριώτης που σε όλη τη σταδιοδρομία του πάλεψε ενάντια στον ύπουλο εκτουρκισμό της Θράκης και αγωνίστηκε για την ανάδειξη της ελληνικότητας των Πομάκων. Δήλωνε πάντα υπερήφανος που είναι Έλληνας. Μια σπουδαία προσωπικότητα που εργάστηκε σεμνά για την προστασία των δικαιωμάτων τους και την ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, αγωνίστηκε ενάντια στα σχέδια του παντουρκισμού στη Θράκη και πάλεψε για να αναδείξει την ελληνικότητα των πομάκων.

Όπως έγραφε ο ίδιος πριν έναν χρόνο: «Δεν έχω κάνει σπουδαία πράγματα στη ζωή μου. Είμαι όμως υπερήφανος που και εγώ (όχι μόνο εγώ) βοήθησα με ομιλίες, άρθρα και συνεντεύξεις μου, να μάθει σχεδόν όλη η Ελλάδα για τους Έλληνες Πομάκους της Θράκης, για την εδώ και δεκαετίες απόπειρα εκτουρκισμού τους και για τα εγκληματικά λάθη του Ελληνικού κράτους στη Θράκη».

Ένας δημοσιογράφος με τεράστια προσφορά στην Ελλάδα
Ο πολύ αγαπητός σε ολόκληρη την κοινωνία της Ξάνθης δημοσιογράφος ήταν μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης και ιδιοκτήτης του xanthinet.gr. Επίσης είχε και συγγραφικό έργο με βιβλία που αναδείκνυαν την Πομακική γλώσσα και τα έθιμα, άλλα και μεταφράσεις ελληνικής και αγγλικής ποίησης στη Πομακική γλώσσα.

Μάλιστα ο ίδιος διοργάνωσε σεμινάρια για τη γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις των Πομάκων στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης Παράδοσης. Βρέθηκε ως ομιλητής σε δεκάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για να υποστηρίξει θερμά πως στη Θράκη δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα, παρά μόνο θρησκευτική, μουσουλμανική μειονότητα.

Δεν λογάριασε την ύπουλη δράση του καθοδηγούμενου τουρκικού προξενείου, και δεν δείλιασε στιγμή να συνεχίσει τους πατριωτικούς αγώνες του.

Ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα έδωσε μάχες από την ευαίσθητη περιοχή της Ξάνθης για πλήθος θεμάτων που αφορούν την ακεραιότητα της ελληνικής κυριαρχίας. Ανέδειξε το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών που προωθούν οι Τούρκοι, στήριξε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δράση του ψευδοκράτους στη Κύπρο, στάθηκε δίπλα σε δράσεις που στήριζαν την ελληνικότητα σε μειονοτικά σχολεία, άσκησε κριτική στις παράλογες αξιώσεις των Σκοπίων.

Παράλληλα είχε έντονη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις, με ευαισθησία για τις πολύτεκνες οικογένειες άλλα και για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Την ώρα που η προκλητική αδιαφορία της πολιτείας αφήνει τις ακριτικές περιοχές του Βορρά στο έλεος των κρατών που επιβουλεύονται την Ελλάδα, αγωνιστές σαν τον Σεμπαϊδήν Καραχότζα έκαναν τη μεγάλη διαφορά και πρόσφεραν παλμό στην αντιστεκόμενη πατρίδα με τη πολυσυλλεκτική τους δράση.

Αναμφισβήτητα ήταν ένας δημοσιογράφος που τίμησε το επάγγελμα του και με το παραπάνω. Η απώλεια του είναι αναντικατάστατη. Ένας πανάξιος Έλληνας που θα λείψει από τη μαχόμενη δημοσιογραφία.

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.