Εκατοντάδες τρακτέρ στην ΔΕΘ. Οι αγρότες συνεχίζουν τον αγώνα

Εκατοντάδες τρακτέρ στην ΔΕΘ

Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χαρακτήρισαν “ψίχουλα” τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων την Τρίτη για νέες αποφάσεις.

Κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης οι χιλιάδες αγρότες στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/2) στο πλαίσιο της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica.

Αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Με σηκωμένες γροθιές και φωνάζοντας συνθήματα χιλιάδες αγρότες μπήκαν στους χώρους της ΔΕΘ πραγματοποιώντας μια μεγαλειώδη πορεία. «Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» είναι ένα από τα συνθήματα των αγροτών.

Αγρότες, εργάτες και φοιτητές από όλη την Ελλάδα μετά τις ομιλίες μέσω πορείας διέσχισαν όλη την έκθεση φτάνοντας πριν από λίγο στο μπλόκο με τα εκατοντάδες τρακτέρ στην νότια πύλη της ΔΕΘ.

Το παρών έδωσαν και φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

«Καμία συνάντηση με την κυβέρνηση. Ας ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας και ας μην τους συναντήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης. Ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρουν οι αγρότες σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται να μην ικανοποιούν τους αγρότες όπως προκύπτει από τις πρώτες αντιδράσεις τους, καθώς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τόσο έξω από την έκθεση Agrotica αλλά και στα μπλόκα των Εθνικών Οδών.

Όπως αναφέρουν, τα μέτρα ικανοποιούν ένα μικρό μέρος των αιτημάτων τους και τα χαρακτηρίζουν “ψίχουλα”, επισημαίνοντας πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα και θα συνεδριάσουν την Τρίτη σε πανελλαδικό επίπεδο στη Νίκαια για να καθορίσουν τη στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ ζητούν επισταμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.ΠΗΓΗ NEWS24/7