«Εκκλησία των Εθνών»: 500 ευρώ χρέωναν το «θαυματουργό» νερό – Η αίρεση δρούσε και στην Αθήνα

New Project 16

Δεν είναι πρόσφατη η δράση της περιβόητης «Εκκλησίας των Εθνών», η οποία τελικά δεν ιδρύθηκε πριν 7 χρόνια, όπως εντέχνως θέλει να επικοινωνήσει ο επικεφαλής της αίρεσης, αλλά το παρελθόν της είναι σκοτεινό και μακρινό.

H δράση της αίρεσης στην Ελλάδα όπως αποκαλύπτει το LIVE NEWS, άρχισε πριν από 11 χρόνια και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 2011. Μια πορεία σκοτεινή, με δήθεν θαυματουργά νερά, που τα πουλούσαν για… χρυσάφι, αλλά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως ο προκάτοχος του 38χρονου αιρετικού Χάρη, ο αυτοαποκαλούμενος πάστορας Ανδρέας που θεράπευε αρρώστους στην Αθήνα.

Δυο γουλιές 500 ευρώ

Σε μεγάλες αίθουσες, όπως και ο Χάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας στην Αθήνα έλυνε τα μάγια από δαιμονισμένους και ψέκαζε με ένα δήθεν θαυματουργό νερό, για να το μοσχοπουλήσει μετά σε μπουκαλάκια στα ανυποψίαστα θύματά του. Η τιμή για δυο γουλιές, στα 500 ευρώ.

Μάλιστα μετά από κάθε τέτοια παράσταση, το δήθεν θεραπευτικό νερό γινόταν ανάρπαστο με δεκάδες να στήνονται στην ουρά για να ψεκαστούν ολόκληροι.

Η συναγωγή της Αθήνας όμως έκλεισε άρον άρον μόλις άρχισαν οι καταγγελίες. Η πρώτη γυναίκα περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου που υπέστη για να πέσει τελικά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

«Ήμουν ένα από τα 11 κορίτσια που είχαν υποστεί σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση και χειραγώγηση από τον Ανδρέα. Χρησιμοποιούσε τον τίτλο ‘άνθρωπος του Θεού’ για να αναγκάζει του ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν ήθελαν».

Ο Ανδρέας φυγαδεύτηκε άρον άρον πίσω στη βάση της αίρεσης, τη Νιγηρία, και στη θέση του πήρε ο Χάρης, ως ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης.

«Έκαναν πλύση εγκέφαλου στη γυναίκα μου»

Έκτοτε ο 38χρονος αιρετικός έχει να παρουσιάσει… μεγάλο έργο. Όπως για παράδειγμα τον «πόλεμο» που έχει επιφέρει ανάμεσα σε ζευγάρια.

Όπως λέει ο Κωνσταντίνος Τσιλικιώτης, ραδιοφωνικός παραγωγός, η γυναίκα του με την παρουσία της στη «Εκκλησία των Εθνών» άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά.

«Μετάλλαξη, γιατί συζητάμε για μετάλλαξη. Για πλύση εγκεφάλου. Της μπήκε στο μυαλό ότι είναι άνθρωπος του Θεού. Μέσα σε 3-4 μέρες μετά την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο που είδε, τα παράτησε όλα κι έφυγε».

Όπως υποστηρίζει απεγνωσμένος μπροστά στην κάμερα του LIVE NEWS ο Κωνσταντίνος, η γυναίκα του που επέμεινε να μιλήσει κι εκείνη στην κάμερα έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τον εξορκιστή Χάρη. Τον «άνθρωπο του θεού» όπως τον αποκαλεί η ίδια.

«Γνωριστήκαμε με τον άνθρωπο του Θεού. Εξομολογήθηκα και εκεί έγινε το θαύμα. Η αναγέννησή μου ήταν το 2016 και πραγματικά αν έμενα κοντά θα εξακολουθούσα να πηγαίνω σε αυτήν την εκκλησία», λέει η ίδια.

Ένα βίντεο που είδε στο YouTube αρκούσε για να τα παρατήσει όλα, οικογένεια, σπίτι και σύντροφο στη Ρόδο και να ακολουθήσει το κήρυγμα του ψευτοϊερέα.

«Ένιωθα πρωτόγνωρα πράγματα. Έβαλε το χέρι του στο κεφάλι μου και ένιωσα ένα υπέροχο πλύσιμο να γίνεται εσωτερικά στο κεφάλι μου».

– Να κάνω μια παρέμβαση. Τώρα καταλάβατε τι εννοούσα με τη λέξη μπουγάδα. Αυτή είναι η μπουγάδα της», λέει ο σύζυγός της.

Από όρθια στο ασανσέρ, σε αναπηρικό καροτσάκι για να γίνει το… θαύμα
Στην προσπάθειά του να μεταπείσει τη σύζυγό του, παρακολούθησε μαζί της δύο τελετές της αίρεσης.

Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε την έγχρωμη κυρία που προ ολίγου ανέβαιναν μαζί τις σκάλες μέχρι τον τρίτο όροφο, να έχει ξάφνου καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι στην αίθουσα των εξορκισμών.

«Όταν ήρθε η ώρα να πει ο Τσακωνίδης ότι θα κάνουμε καλά τους ανθρώπους, είδα τη γυναίκα να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι να την ακουμπάει στο μέτωπο και το γόνατο και να της λέει θα σηκωθείς. Την ίδια που την είδα όρθια και ανεβαίναμε μαζί τα σκαλιά. Και σηκώνεται, χόρευε, πανηγύριζε και ο κόσμος εκστασιασμένος φώναζε ‘θαύμα θαύμα’».

Όπως καταγγέλλεται, είναι η ίδια γυναίκα που μετά το θαύμα εθεάθη στο γραφείο του ψευτοϊερέα να λαμβάνει λευκό φακελάκι γεμάτο χαρτονομίσματα. Τον ίδιο φορτωμένο φάκελο έλαβε και ένας νεαρός, λέει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος προηγουμένως έκανε τον δαιμονισμένο που θεραπεύτηκε.

«Κι εκείνος παρέλαβε έναν φάκελο που περιείχε χρήματα. Αυτά έγιναν μπροστά μου. Τα είδα».

Παρά τα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του ζευγαριού, η Σταυρούλα δηλώνει διατεθειμένη να ξαναπάει στους εξορκισμούς για να θεραπευτεί, όπως λέει, από ένα πρόβλημα υγείας.