Εκπρ. Τύπου Αστυνομίας: «Με ανθρωποκτόνο δόλο κινήθηκαν κατά των αστυνομικών – Οι έρευνες θα μας δώσουν κι άλλους δράστες»

epithesi renti

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στον Ρέντη.

Ο αστυνομικός βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ κρίσιμη.

Εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προχώρησαν, σύμφωνα με το Mega, σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Η Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας, Κ. Δημογλίδου στο «Σήμερα» για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού και την καταπολέμηση της οπαδικής βίας…

«Παρακαλούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα» – Συγκλονιστική περιγραφή για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή διμοιρίτη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς συνέβησαν τα γεγονότα, πώς έσωσαν τον άτυχο αστυνομικό από το «πεδίο των μαχών» παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην δεύτερη επίθεση που ακολούθησε, μετά τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία επιδείνωσε την κατάσταση.

18χρομος Ρεντη

«Θα έχουμε συλλήψεις»

Παράλληλα, οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξαντλούν όλα τα περιθώρια για να φτάσουν στον καθοδηγητή της αιματηρής επίθεσης. «Υπάρχει πλήθος στοιχείων» τόνισε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο ΣΚΑΙ. «Πρόκειται για τον άνθρωπο που που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως «θα έχουμε συλλήψεις».

Η Αστυνομία προχωρά σε προσαγωγές οργανωμένων οπαδών, σεσημασμένων για οπαδική βία, με στόχο να αντλήσει πληροφορίες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.