Έκρηξη στις Σέρρες: «Λύγισε» ο Δήμαρχος για την τραγωδία – Τι του ζήτησε ο πατέρας του 11χρονου που σκοτώθηκε

Έκρηξη σχολείο
Πηγή φωτο protothema

Με τον πατέρα του 11χρονου που πέθανε μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου στις Σέρρες είχε επικοινωνία ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Την ώρα που οι ευθύνες για την τραγωδία γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των αρμοδίων, ο κ. Χρυσάφης  με σπασμένη φωνή, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», είπε ότι «χθες είχα την πιο δύσκολη επικοινωνία της ζωής μου, με τον πατέρα του παιδιού. Τού έδωσα τον λόγο μου ότι θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει. Γιατί δεν μπορεί κάποιοι, είτε ο εργολάβος με τις εγκληματικές αμέλειες είτε ο διευθυντής που επέτρεψε στον εργολάβο να μπει και να κάνει αυτή τη δουλειά, να μείνουν στο απυρόβλητο».

Ο κ. Χρυσάφης είπε πως «σε μια τραγικότητα, σε μια στιγμή που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας ο άνθρωπος αυτός είπε «σε παρακαλώ Δήμαρχε οι υπεύθυνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν για την ψυχή του παιδιού μου». Και αυτόν τον λόγο θα τον κρατήσω. Γιατί είναι κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι. Ο Δήμος θα κινηθεί ενάντια και στον εργολάβο και στον διευθυντή».

Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι «ποτέ δεν εστάλη κάποιο έγγραφο  από τον διευθυντή του σχολείου, στο οποίο να αναφέρει ότι δεν θέλει να γίνονται εργασίες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι αλλά αυτά που λέει ο διευθυντής του σχολείου δεν βασίζονται πουθενά. Χθες έκανα μια ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο και είδαμε όλη την αλληλογραφία. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή που να αρνείται το συγκεκριμένο έργο».

Ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε ακόμη ότι «έχουμε υπογράψει μια σύμβαση με τον ανάδοχο που λέει ότι δεν μπορεί να γίνονται εργασίες την ώρα λειτουργίας του σχολείου εκτός αν υπάρχει συναίνεση του διευθυντή ή από την Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από την Τεχνική Εταιρεία δεν δόθηκε καμία συναίνεση. Από την διευθυντή δεν υπήρξε ενημέρωση ότι γίνονται εργασίες την ώρα που λειτουργεί το σχολείο. Ξέρετε ο διευθυντής είναι που ανοίγει και κλείνει τις πόρτες του σχολείου».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN: