EKTAKTO: Δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες από τα φαρμακεία κάθε βδομάδα

Ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία καθώς και ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

ΨΑΧΝΑ_RAPID_TEST2

Δωρεάν Μαζικά άμεσα Rapid Test, από τα φαρμακεία καθώς και ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Ανοίγουν οι εκκλησίες κάθε Κυριακή;

Ενώ επίσης ανακοίνωσε νέα μέτρα για την βελτίωση της συμμόρφωσης στα μέτρα για τον Covid 19.

1 605 3 38 2 53

Ένα σημαντικό εργαλείο για την μείωση της διασποράς του ιου είναι η στρατηγική του self-testing, ώστε όλοι να μπορούν να κάνουν rapid test και στο σπίτι τους.

Οι ειδικοί επί της ουσίας εξετάζουν το μοντέλο που έχουν ξεκινήσει και άλλες χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, όπου οι πολίτες προμηθεύονται από καταστήματα και σούπερ μάρκετ τα test τα οποία μάλιστα δείχνουν άμεσα αποτελέσματα σε περίπου 30 λεπτά.

Στον Ελληνικό σχεδιασμό για το self testing που έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι πολίτες να μπορούν να προμηθεύονται μέσω συνταγογράφησης τα Rapid Test από τα φαρμακεία και να τα κάνουν σπίτι τους.

Aφενός οι πολίτες θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην δειγματοληψία και αφετέρου θα είναι σχεδόν απίθανο να μην τηρήσουν τα μέτρα κατά της διασποράς σε περίπτωση που βγουν θετικοί στον κορονοϊό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Πανικός στον Δήμο Χαλκιδέων – Δημοτικός Υπάλληλος με όχημα του Δήμου “Ψάρευε ερωτικό σύντροφο” με δόλωμα 50αρικο δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διετάχθη ΕΔΕ από την Έλενα Βάκα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο