Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας – Πιθανή παράταση του lockdown

Θεσσαλονίκη Βασίλης Κικίλιας Lock Down

Με τον δείκτη θετικότητας στο 32%, η Θεσσαλονίκη γίνεται από success story σε βαθιά πληγή, αφού η εξάπλωση του κορονοϊού δεν σταματά. Στην πόλη έχει ήδη τεθεί σε ισχύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ σήμερα (11.11.2020) πηγαίνει στην πόλη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κορονοϊός – Καραντίνα: Νεαροί έστειλαν στο 13033 για να πάνε σε πάρτι με 76 άτομα και πήραν το οκ [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Από τους 420 ασθενείς με κορονοϊό που χρειάστηκαν νοσηλεία την Τρίτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι 70 βρέθηκαν σε εφημερίες των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη. Ήδη, έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πόλη που, σύμφωνα με το iatropedia.gr προβλέπει την ενεργοποίηση φορητών αναπνευστήρων για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία.

Εφεδρείες που προμηθεύτηκε το υπουργείο Υγείας από διαγωνισμούς και δωρεές ιδιωτών κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Θα χρησιμοποιηθούν σε κλινικές νοσοκομείων, οι οποίες με αλλαγή χρήσης θα μετατραπούν σε Ειδικές Μονάδες Covid.

Σήμερα (11.11.2020) θα βρεθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε ανοδική τροχιά η καμπύλη στη Θεσσαλονίκη

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Τα στοιχεία σχετικά με τα λύματα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και ήταν για άλλη μια φορά αποκαλυπτικά, δείχνουν και πρόγνωση έως το Σάββατο, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ. Σημείωσε ότι τα προηγούμενα μέτρα είναι προφανές ότι δεν είχαν αποδώσει. Χαρακτήρισε την κατάσταση «εκθετική» αλλά όχι με την ίδια ένταση που είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η παρουσία κορονοϊού στα λύματα επιβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι που είναι θετικοί, έχουν περισσότερο ιικό φορτίο, ενώ σημείωσε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί ασθενείς. «Την επόμενη εβδομάδα περιμένουμε επιπέδοση της καμπύλης» τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, προσθέτοντας ότι ακόμα η καμπύλη είναι σε ανοδική τροχιά. Δεν απέκλεισε να ξαναδούμε 800 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και επέμεινε ότι η μάσκα και η απόσταση μόνο μπορούν να «σπάσουν» την αλυσίδα της μετάδοσης και οι ασυμπτωματικοί να μην μεταδίδουν τον ιό.

Πιθανότητα παράτασης του lockdown

Για το ενδεχόμενο το lockdown να παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου μίλησε από την πλευρά του, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα.

Δεν απέκλεισε το lockdown να συνεχιστεί, λέγοντας πως η λογική σκέψη είναι να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 32% θετικότητας του ιού δείχνει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

Newsit.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr