«Ενας διασώστης μπορεί να λυγίσει…»: Συγκλονίζει ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ που έκλαιγε πάνω από τα συντρίμμια

Πυροσβέστης

Ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ, Γιάννης Παπαγιαννάκης, είναι το κεντρικό πρόσωπο μιας φωτογραφίας από την τραγωδία στα Τέμπη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στις πρώτες σκληρές εικόνες που αντίκρισε φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας, αλλά και τη συγκλονιστική φωτογραφία.

«Εκείνη τη στιγμή που με απαθανάτισε ο φακός χωρίς να το γνωρίζω, ήμουν πάνω από τα προσωπικά αντικείμενα μιας κοπέλας… Εκείνη η στιγμή είναι η στιγμή ποικίλλων συναισθημάτων, θλίψη, απογοήτευση, οργή γι’ αυτό που συναντήσαμε. Ενας διασώστης μπορεί να λυγίσει στιγμιαία σε κάποιο συμβάν αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσει. Να έχουμε κουράγιο να συνεχίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για τη θλίψη και την οργή που ένιωσε φτάνοντας στο σημείο και βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες και παραδέχτηκε ότι ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις μετά από δυστυχήματα, αυτή ήταν η δυσκολότερη στιγμή στα 23 χρόνια της καριέρας του.

Τέλος και μεταξύ άλλων, είπε ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που είχε, ήταν το χειροκρότημα των παιδιών που προπονεί στο κολυμβητήριο, όταν τον υποδέχτηκαν στην πρώτη προπόνηση μετά την τραγωδία.

Διαβάστε Επίσης

Ωρωπός – Εικόνες ΣΟΚ: Διασώστες του ΕΚΑΒ πλένουν με λάστιχο σε πιλοτή 70χρονη ΑμεΑ για μη λερώσει το ασθενοφόρο [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Σοβαρό τροχαίο στο Βασιλικό – Αυτοκίνητο έφερε τούμπες μετά από κόντρες [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε εργοστάσιο στην Δροσιά Χαλκίδας – Αναφορές για πολλαπλές εκρήξεις

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ανείπωτο οικογενειακό δράμα στο τρένο του θανάτου – Σηκώθηκε να πάει σε άλλο βαγόνι για τουαλέτα και επέζησε, αλλά η γυναίκα του όχι…

Τροχαίο ατύχημα στην Χαλκίδα με τραυματισμό: ΙΧ καρφώθηκε στα φανάρια της Ληλαντίων [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Έσπασε το αυτοκίνητο σε λακκούβα σε δρόμο της Χαλκίδας και έκανε μήνυση στο Δήμο

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News