Επέτειος Πολυτεχνείου: Έξω από την αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας – Κλειστό το κέντρο

POLYTEXNEIO

Έξω από το κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας έφτασε λίγο μετά τις 16:30 η κεφαλή της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Φορείς, κόμματα, συλλογικότητες αλλά και πολίτες τιμούν τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σήμερα, τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν στις 08:00 το πρωί με καταθέσεις στεφάνων και λίγο μετά τις 13:30 έκλεισαν.

Ακολούθησε η τελετή λήξης στον προαύλιο χώρο με ομιλία καθηγητή του ΕΜΠ, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Αμέσως μετά, φοιτητές της ΠΑΣΠ ξεδίπλωσαν την αιματοβαμμένη σημαία – σύμβολο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου το 1973, φωνάζοντας συνθήματα.
Λίγο μετά τις 17:00 η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται κανονικά μετά από την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς κορωνοϊού, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ αποφάσισε ότι έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου θα υπάρξει αυξημένη φύλαξη του συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ από την υπηρεσία φύλαξης του ιδρύματος και παράλληλα τα κτίρια του συγκροτήματος, στην Πατησίων, θα είναι κλειστά.

Πηγή cnn.gr

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News