Επίδομα ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για τις αναστολές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου -Προθεσμίες και πληρωμές

Η παράταση του lockdown έφερε και την επέκταση των μέτρων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Επίδομα ειδικού σκοπού

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές ή πλήττονται (βάσει ΚΑΔ) από την πανδημία θα μπορούν να θέτουν εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου δεν θα μπορούν να προβούν σε απολύσεις για αυτό το διάστημα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα Ευβοίας: Αυτόφωρο και πρόστιμα σε διαδηλωτές το βράδυ του Σαββάτου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ]

Οι προθεσμίες για τις αναστολές Νοεμβρίου

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο, σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τις διορθώσεις και νέες αιτήσεις. Η διαδικασία αφορά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, καθώς θα πρέπει πλέον να προβούν σε διορθωτικές δηλώσεις (ορθές επαναλήψεις) για να επεκτείνουν τον χρόνο αναστολής -βάσει των νέων μέτρων.

Οι δηλώσεις και οι διορθώσεις υποβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι δήλωση πρέπει να υποβάλλουν και οι εργαζόμενοι που μπαίνουν για πρώτη φορά σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Τι ισχύει για τις αναστολές Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από αύριο, 8 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για τη δήλωση αναστολών συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου.

Σε αυτή τη φάση των αιτήσεων θα πρέπει να συμμετάσχει το σύνολο των πληττόμενων και κλειστών επιχειρήσεων. Σε αντίθεση με τον Νοέμβριο, το επίδομα για τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου θα υπολογιστεί βάσει του ποσού των 534 ευρώ τον μήνα (ήτοι κάτι λιγότερο από ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ).

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι το επίδομα για τους εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων θα δοθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο,