Επισόδεια με Ρομά στα Άνω Λιόσια – Πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο [Δείτε βίντεο]

Άνω Λιόσια Λεωφορείο

Σε αναβρασμό βρίσκονται περιοχές κυρίως της Δυτικής Αττικής με ομάδες Ρομά να στήνουν οδοφράγματα και να προκαλούν ταραχές με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Έκρυθμη η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και Ανω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά.

Λίγο μετά τις 22.00 μια ακόμα ομάδα ρομά πυρπόλυσε αστικό λεωφορείο επί της Οδού Φυλής και Ιουστινιανού στα Άνω Λιόσια  ενώ δημιούργησαν και οδοφράγματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν  εύκολα οι Αρχές ενώ στο σημείο υπήρξαν και συνεχείς εκκρήξεις.

Λίγο μετά τις 23.00 οχήματα της ΠΥ κατάφεραν και προσέγγισαν στο σημείο και περιόρισαν την φωτιά.

Δείτε βίντεο από το σημείο: 

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Δυτική Αττική και το κάψιμο λεωφορείου στην Λεωφόρο Φυλής.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πως 22 λεωφορειακές γραμμές θα επηρεαστούν στα δρομολόγιά τους, λόγω του σκηνικού έντασης με Ρομά τη νύχτα της Τρίτης.

Οι επιβάτες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 από τις 06:30 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές.