Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε τρανσέξουαλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – «Μας επιτέθηκαν εκατοντάδες, με χτύπησαν στο κεφάλι»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε τρανσέξουαλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (09.03.2024) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα νεαρών επιτέθηκαν σε δύο τρανσέξουαλ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 10:30 μ.μ., ομάδα νεαρών, που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, κινήθηκε απειλητικά εναντίον δύο τρανσέξουαλ που περνούσαν από το σημείο.

Τους εξύβρισαν και πέταξαν μπουκάλια. Τα δύο θύματα της επίθεσης για να προστατευθούν μπήκαν σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή.

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Τα δύο non binary άτομα, όπως τα ίδια αυτοχαρακτηρίζονται, σύμφωνα με το newsit.gr πέρασαν δύσκολες στιγμές στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται και στα βίντεο, καθώς ο όχλος τους κυνηγά με μανία και μίσος. 

Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν “καταφύγιο” σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν. Οι δράστες συνέχισαν να τα προπηλακίζουν ακόμη κι όταν στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή των οποίων τα θύματα της επίθεσης οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλαν έγκληση.

Ένα από τα δύο non binary άτομα που δέχτηκε στην επίθεση μίλησε στo newsit.gr περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν. «Είμαι από Αθήνα και πήγα με τη φίλη μου βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Χθες ήταν η δεύτερη μέρα στην πόλη και το βράδυ κατεβήκαμε βόλτα στην Αριστοτέλους και πήραμε παγωτό. Εκεί από το πουθενά άρχισαν πολλές παρέες να μας πλησιάζουν, να σφυρίζουν, να μας βρίζουν. Ήταν εκατοντάδες. Άλλοι λένε πως ήταν 200 άτομα, άλλοι 300. Εμένα προσωπικά με έφτυσαν, ένας με τραβούσε απο το τζάκετ, μας έσπρωξαν, μας πέταξαν μπουκάλια».