Πιλότος «σήκωσε» ξανά το αεροσκάφος λίγο πριν την προσγείωση για να μην σκοτώσει έναν λαγό

αεροπλανο

Μια εμπειρία χωρίς προηγούμενο, έζησαν οι επιβάτες της τελευταίας πτήσης από Αθήνα προς Ηράκλειο το βράδυ της 10ης Μαΐου, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς την ώρα της τροχοδρόμησης ο κυβερνήτης «σήκωσε» και πάλι το αεροπλάνο.

«Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά μόλις καταφέραμε να μη σκοτώσουμε ένα λαγό» δικαιολογήθηκε ο ίδιος λίγο μετά, προκαλώντας την έκπληξη των επιβατών.

Παρά την προσπάθεια του πιλότου, πάντως, ο λαγός στο τέλος έχασε τη ζωή του, προφανώς από κάποιο αυτοκίνητο που προσπαθούσε να τον διώξει από την πίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους ένας λαγός εμφανίστηκε στο διάδρομο. Ο πιλότος επέλεξε να σηκώσει ξανά το αεροσκάφος για να μην τον σκοτώσει.

Στην καμπίνα προκλήθηκε αναστάτωση, αλλά όταν οι επιβάτες πληροφορήθηκαν τον λόγο που προκάλεσε αυτή την εξέλιξη, ηρέμησαν.

Ο κυβερνήτης χρειάστηκε να κάνει άλλον ένα γύρο πάνω από το Ηράκλειο πριν από την τελική τροχοδρόμηση, προκειμένου να απομακρύνουν τα συνεργεία τον λαγό που είχε ήδη σκοτωθεί από το όχημα που κινείται εντός αεροδρομίου για την ασφάλεια των πτήσεων.

Έλα στo VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ