Εστίαση – Πονοκέφαλος τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στους επιχειρηματίες

Η εστίαση πρόκειται να μπει σε νέες περιπέτειες, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων είναι 70 ετών και άνω, με τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία να μην ανήκει στο πελατολόγιο της εστίασης.

ΕΣΤΙΑΣΗ EVIATHEMA

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης λόγω των μέτρων που θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους. Όλοι τους κάνουν λόγο για ένα mini lockdown.

«Οι εμβολιασμοί στην εστίαση και τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. Θα υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν, εμείς νομικά δεν μπορούμε να πιέσουμε, είναι θέμα της πολιτείας. Μετά τις 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους πελάτες που θα είναι μόνο εμβολιασμένοι και αυτό προκαλεί προβληματισμούς στην εστίαση», τονίζει ο Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής στην εκπομπή του mega MEGA SK

Η εστίαση πρόκειται να μπει σε νέες περιπέτειες, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων είναι 70 ετών και άνω, με τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία να μην ανήκει στο πελατολόγιο της εστίασης.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, αυτά τα μέτρα θα φέρουν ένα mini lockdown στην εστίαση και οι περισσότεροι εκτιμούν πως θα λειτουργήσουν οι πρακτικές click away και delivery.

Όπως τόνισε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, το κράτος καλύπτεται από το Σύνταγμα για να παίρνει έκτακτα μέτρα σε ειδικές περιπτώσεις.

«Η εστίαση και ο τουρισμός πλήττονται ευθέως και αφορούν το βασικό έσοδο για τη χώρα μας. Βεβαίως και δεν αντέχει η χώρα άλλο πλήγμα στην οικονομία», κατέληξε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Βόρεια Εύβοια: Πανικός σε κορονογλέντι γάμου στο Πευκί – Άγριος καβγάς και πρόστιμα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εύβοια – Συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας: Το ένα “πλιάτσικο” μετά το άλλο σε σπίτια στην Χαλκίδα

Νέα Στύρα: 81χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την θάλασσα – Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο Θάνατός του

ΣΟΚ στα Ψαχνά Ευβοίας: 52χρονη αποπειράθηκε να κόψει καλώδιο της ΔΕΗ με μαχαίρι [ΦΩΤΟ]

Ερέτρια: Αυτοκτόνησε ο 29χρονος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος

ΣΟΚ – Εύβοια: Νεκρός βρέθηκε ο διοικητής του ΑΤ Ερέτριας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι