Φωτιά στα Βίλια: Ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα για τέταρτη μέρα – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί τη νύχτα, πόρτα πόρτα έδιωχναν τον κόσμο

ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΛΙΑ EVIATHEMA

Η ευρύτερη περιοχή στα Βίλια παραμένει υπό πύρινο κλοιό για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ τα ξημερώματα έγιναν εκκενώσεις οικισμών, χωρίς όμως να σταλεί μήνυμα από την υπηρεσία 112.

Στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.08.2021), οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών: Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και Τιτάν.

Δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα.

fotia vilia dasos1

Το γεγονός από το πρωί οι άνεμοι είναι βόρειοι, μάλλον ευνοεί την κατάσταση, καθώς στρέφουν τη φωτιά προς τα νότια, όπου είναι πολλά καμένα.

Και ενώ δίνεται μάχη για να μην πλησιάσει η φωτιά τους οικισμούς της περιοχής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μεγάλη μάχη και με τις πολλές διάσπαρτες εστίες που καίνε στην ευρύτερη περιοχή και στο δάσος του όρους Πατέρας.

Με το πρώτο φως της μέρας πέταξαν και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 427 πυροσβέστες, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Σύμφωνα με το MEGA, είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση επίγειων δυνάμεων στην περιοχή από τότε που ξέσπασε η φωτιά.

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

fotia vilia pyrosvestes

Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα (16.08.2021) στην Κερατέα είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτιά στην Εύβοια: Διακοπές 4ων αστέρων για το Επιμελητήριο την ώρα που φλεγόταν η Βόρεια Εύβοια

Μητσοτάκης για βόρεια Εύβοια: Οι επιχειρήσεις δεν θα επιστρέψουν ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή – Ο οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση

Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια και Αττική την Πέμπτη

Ξεσπά η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά: «Ντροπιαστικό να χαίρεστε με την αγωνία και τη λύπη μιας οικογένειας»

ΣΟΚ στην Εύβοια – Αλιβέρι: 15χρονος κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μετά από επίθεση 21χρονου νταή [ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι