Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο – Καίγεται πυκνό δάσος στο Όρος Πατέρας [BINTEO – ΦΩΤΟ]

ΒΙΛΙΑ ΦΩΤΙΑ EVIATHEMA2

Ασταμάτητη η μάχη για να περιοριστεί η φωτιά που καίει από χθες (16.08.2021) στα Βίλια. Δεν κινδυνεύουν σπίτια, αφού η φωτιά καίει πυκνό δάσος στο όρος Πατέρας.

Η φωτιά στα Βίλια δεν έχει τεθεί με κανένα τρόπο υπό έλεγχο παρά τις μεγάλες προσπάθειες των πυροσβεστών. Νέες εκκενώσεις οικισμών με μήνυμα από το 112. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, σηκώθηκαν τα εναέρια.

Μπορεί ο αέρας να είναι σύμμαχος στην προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά, αλλά το μέτωπο είναι τεράστιο (οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι ξεπερνούσε τα 10 χλμ) και κατακαίει παρθένο πευκοδάσος στο όρος Πατέρας. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι ρίψεις νερού το ίδιο.

vilia fotia dasos1

Οι εικόνες με τον λευκό καπνό να «πνίγει» τα πάντα, τα αεροπλάνα (ακόμη και το θηριώδες Beriev) και τα ελικόπτερα που επιχειρούν ασταμάτητα από τις 06:30 το πρωί, αποτυπώνουν το μέγεθος του πύρινου μετώπου στα Βίλια.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Σε ό,τι αφορά τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχημάτων, του ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

aeroplano 4

Εξαιτίας της φωτιάς στα Βίλια εκκενώθηκε το γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη» και η στιγμή της απομάκρυνσης των ηλικιωμένων έχει καταγραφεί στην κάμερα.

Οι 12 τρόφιμοι του γηροκομείου, ύστερα από επικοινωνία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα» και άλλοι 2, θετικοί στον κορονοϊό, διακομίστηκαν στο «Αττικόν».

Εξαιτίας της μεγάλης και ανεξέλεγκτης φωτιάς, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί από χθες το Θριάσιο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας.

Δέσμη έργων και παρεμβάσεων κατέθεσε η ΠΣΤΕ στην Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας – Καταλογισμό ευθυνών ζητά ο Φάνης Σπανός

5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χαλκιδέος ιστιοπλόος Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Ρεπόρτερ του CNN με μπούρκα στην Καμπούλ – Πριν και αφού έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν

Φωτιά στην Εύβοια: Ο Σάκης Ρουβάς δίπλα στους πυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας

Ξένιος Ζευς: “Θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη και Σωματεία της estiasigreece…έδειξαν έμπρακτα την ακλόνητη ευαισθησία τους”

Συγκλονίζει ο Βασίλειος Κωστέτσος με την ανάρτησή του από τη Βόρεια Εύβοια – «Γονάτισα! Έκλεισα τα μάτια μου κρατώντας τα δυο μου χέρια σφιχτά στο πρόσωπο μου»

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι