Φωτιά στα Βίλια: Τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς, μάχη να μη φτάσει στην Οινόη

ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΛΙΑ EVIATHEMA

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται, υπό δύσκολες συνθήκες και με την πύρινη λαίλαπα και κινείται ανεξέλεγκτα, η μεγάλη μάχη για να περιοριστεί η φωτιά στα Βίλια. Η νύχτα ήταν δύσκολη, εκκενώθηκαν οικισμοί, με τις φλόγες να «καταπίνουν» παρθένο δάσος.

Το μέτωπο της φωτιάς στα Βίλια είναι πάνω από 20 χιλιόμετρα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές, με το πυκνό πευκοδάσος στο όρος Πατέρα να παραμένει παραδομένο στις φλόγες, με τις επίγειες δυνάμεις να μην μπορούν να πλησιάσουν, αφού η περιοχή είναι δύσβατη και τα εναέρια μέσα (που «σηκώθηκαν» με το πρώτο φως της μέρας) να έχουν αναλάβει και σήμερα το μεγαλύτερο βάρος της κατάσβεσης.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εστιάζονται κυρίως στην ανατολική πλευρά, στην τοποθεσία του Παλαιοχωρίου, το οποίο μαζί με τον οικισμό Θέα εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιχειρούν 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 130 οχήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Παλαιοχώρι και στην Αγία Σωτήρα και δίνεται μεγάλη μάχη για να περιοριστεί η φωτιά και να μη φτάσει στην Οινόη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κάηκαν οι κατασκηνώσεις της εκκλησίας στο Μελετάκι Μάνδρας ενώ μια σοβαρή αναζωπύρωση το βράδυ στα Βίλια έθεσε σε κίνδυνο πυροσβέστες, οι οποίοι ευτυχώς απεγκλωβίστηκαν σώοι.

Τα Βίλια είναι ασφαλή, καθώς η φωτιά είναι μακριά από τον οικισμό.

«Σαν να ρίχνουμε βότσαλο σε λίμνη»

Τις δραματικές στιγμές από τη φωτιά στα Βίλια περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν και κινδύνευσαν!

«Η φωτιά έχει βρει ένα πολύ πυκνό δάσος που δεν μπορούμε να πλησιάσουμε και καίει. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Μιλάμε για ένα μέτωπο με πάρα πολύ μεγάλη περίμετρο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα επίγειας πρόσβασης και δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τα εναέρια περιμετρικά στο σύνολό της. Παρατηρείται το φαινόμενο να γίνονται ρίψεις νερού και να είναι σαν να ρίχνουμε ένα βότσαλο στη λίμνη καθώς απλά δημιουργείται «κυματισμός» από τις φλόγες δεξιά – αριστερά. Τροφοδοτείται περιμετρικά και έχουμε σοβαρό πρόβλημα» είπε.

«Καλύτερα να φύσαγε ένα αεράκι προς μία κατεύθυνση για να μπορούσε να περιοριστεί προς μια κατεύθυνση και να κάνουν κατάσβεση τα πυροσβεστικά. Τώρα απλά γύρω γύρω καίει» τόνισε.

fotia vilia kam2

fotia vilia kam1

newsit.gr

Φωτιά στην Εύβοια: Διακοπές 4ων αστέρων για το Επιμελητήριο την ώρα που φλεγόταν η Βόρεια Εύβοια

Ξεσπά η κόρη του Νίκου Χαρδαλιά: «Ντροπιαστικό να χαίρεστε με την αγωνία και τη λύπη μιας οικογένειας»

ΣΟΚ στην Εύβοια – Αλιβέρι: 15χρονος κατέληξε σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μετά από επίθεση 21χρονου νταή [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Έφυγε από την ζωή ο 51χρονος Κώστας Μεταξάς από την Αμάρυνθο

Εύβοια: Νεκρός σε τροχαίο 25χρονος μοτοσικλετιστής τα ξημερώματα

Στην Βόρεια Εύβοια η Έλενα Τσαβαλιά για να δει την οικογένειά της

5ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Χαλκιδέος ιστιοπλόος Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι