Φωτιά στην Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που «άγγιξαν» χωριά – Εκκένωση οικισμών και αγωνία

Νέο έργο 146

Ολονυκτία μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα σύνορα Ηλείας και Αχαΐας.

Το βράδυ της Κυριακής η πυρκαγιά πέρασε έξω –αλλά πολύ κοντά- στη Βάλμη Ηλείας που εκκενώθηκε νωρίτερα με μήνυμα του 112.

Δείτε τη στιγμή που οι φλόγες σχεδόν ακούμπησαν τη Βόλμη:

Δείτε παρακάτω τις εικόνες, από τη στιγμή της εκκένωσης στη Βόλμη:

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να «κόψουν» το μέτωπο έξω από το χωριό και η φωτιά κατευθύνθηκε προς δύο κοινότητες του Δήμου Ίλιδας. Τις κοινότητες Κότρωνα και Καραγιαννέικα που είναι νοτιοδυτικά της Βάλμης (οικισμοί των 5 έως 6 κατοικιών).

Οι κοινότητες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδύνευσαν αλλά δόθηκε εντολή στους κατοίκους, να κάνουν προληπτική απομάκρυνση.

Η προσπάθεια των πυροσβεστών εστιάζεται πριν από τον Κότρωνα, μέσω και της διάνοιξης αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου, για να ανακόψουν την «κίνηση» της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Εγκλωβίστηκαν αστυνομικοί

Σύμφωνα με το tempo24, δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Δυτικής Αχαΐας εγκλωβίστηκαν το απόγευμα στη φωτιά στις Πόρτες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρύνουν από το σπίτι της μία γυναίκα, είδαν τις φλόγες να τους έχουν περικυκλώσει. Αμέσως επέστρεψαν στο σπίτι μαζί με την γυναίκα και έδωσαν το στίγμα τους στους προϊσταμένους τους.

Με άμεσες ενέργειες της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. πήγε ελικόπτερο στην περιοχή και ο πιλότος πραγματοποίησε ρίψεις νερού. Η φωτιά έσβησε και οι αστυνομικοί μαζί με τη γυναίκα απομακρύνθηκαν από το σημείο με περιπολικό.

patris2
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ PATRISNEWS

Οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούν οι φλόγες, ζουν έναν εφιάλτη. Με τον αέρα να φυσάει μανιασμένος, έβλεπαν από το μεσημέρι της Κυριακής να αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση η φωτιά, μη μπορώντας να μαντέψουν προς τα πού θα «κινηθούν» οι φλόγες και ποια περιοχή θα απειλήσουν.