Φωτιά στην Κορινθία – Νίκος Χαρδαλιάς : «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» – Η ενημέρωση

νικος χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε εκτάκτως πριν λίγη ώρα για τις τελευταίες εξελίξεις με την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Κορινθία.

Η μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, 19.05.2021, έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της, με καμένες περιουσίες, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μαντάτα από τους ανέμους που θα πνέουν σήμερα δεν είναι καλά και η Πυροσβεστική μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο.

Εύβοια – Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή 75χρονη σε τροχαίο στην Σέττα – Καρφώθηκε σε ελιά το ΙΧ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε στην έκτακτη ενημέρωση πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις», είπε.

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα, λέγοντας ξεκάθαρα πως «θα είναι μια δύσκολη βραδιά».

Κλείνοντας, τόνισε πως αναλόγως της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι Αρχές θα επανέλθουν με νεότερες ενημερώσεις, είτε γραπτές, είτε με ζωντανή ενημέρωση.

Νέα Αρτάκη: Απόπειρα κλοπής σε ηλικιωμένη “μέρα μεσημέρι ” – Άμεση η σύλληψη των δύο δραστών από την Άμεση Δράση

Σοκ στην Χαλκίδα – 22χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Χαλκίδα Ευβοίας: Τροχαίο ατύχημα στην Φαβιέρου – Ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο οδηγός μηχανής

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο