Γιάννης Λαγός: Δεύτερο «όχι» στην αποφυλάκισή του – Απορρίφθηκε και η αίτηση της Πόπορη

Νεό δεύτερο «όχι» είπε την Τετάρτη (12/1) το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στον Ιωάννη Λαγό, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και σήμερα βρίσκεται στις φυλακές.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε τη δεύτερη κατά σειρά αίτηση του Ι. Λαγού για αναστολή έκτισης της ποινής του, αυτή τη φορά ως απαράδεκτη. Και αυτό διότι, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η νέα αίτηση.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε στη σχετική τοποθέτησή του ο εισαγγελέας της έδρας, δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα δύο μηνών μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Ι. Λαγός και κατ’ επέκταση, η νέα αίτησή του θα πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη.

Ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κ. Πλεύρη.

Απορρίφθηκε και η αίτηση της Πόπορη
Ακόμη, σήμερα εκδικάστηκε και το τρίτο αίτημα αναστολής έκτισης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Το δικαστήριο απέρριψε και αυτή την αίτηση, κατά πλειοψηφία, ενώ την απόρριψή της ζήτησε και ο εισαγγελέας.

Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση της αιτούσας επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της αλλά και οικονομικά. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας αντετεινε ότι αυτά δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.

Πηγή

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.&lt