Ο γιγάντιος αστεροειδής Bennu που μπορεί να χτυπήσει τη γη το 2182 – Έχει ισχύ όσο 22 ατομικές βόμβες

Ο γιγάντιος αστεροειδής Bennu που μπορεί να χτυπήσει τη γη το 2182
Ο γιγάντιος αστεροειδής Bennu που μπορεί να χτυπήσει τη γη το 2182

Καθημερινά συναντάμε πολλές παράξενες ιστορίες στο διαδίκτυο, και οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς. Πολλά αρχαία ημερολόγια έχουν κάνει τέτοιες προφητείες, αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν έχει επαληθευτεί.

Αυτές οι ειδήσεις και οι προβλέψεις συχνά εμπνέουν φόβο στο μυαλό των ανθρώπων, αν και πολλοί τις απορρίπτουν ως αόριστες και απίθανες. Ωστόσο, όταν τέτοιες προβλέψεις προέρχονται από τη NASA, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα και αξιοπιστία.

Η πρόσφατη είδηση ότι ένας αστεροειδής με το όνομα Bennu προβλέπεται να συγκρουστεί με τη Γη σε 158 χρόνια, συγκεκριμένα στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών ανθρώπων.

Ενώ οι προβλέψεις αφθονούν, οργανισμοί όπως η NASA παρακολουθούν επιμελώς το διάστημα εδώ και χρόνια. Έχουν τώρα εντοπίσει μια ημερομηνία κατά την οποία ένας κολοσσιαίος αστεροειδής προβλέπεται να χτυπήσει τη Γη, με αποτέλεσμα καταστροφικές συνέπειες.

Η αποκάλυψη αυτή, σύμφωνα με το news18.com, κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό «Inside History» στο Instagram, με εικόνες ενός αστεροειδούς που συγκρούεται με την επιφάνεια της Γης. Οι επιστήμονες υπολόγισαν μάλιστα τη δύναμη, παρομοιάζοντάς την με εκείνη 22 ατομικών βομβών. Η NASA, ωστόσο, τόνισε ότι ενώ υπάρχει κίνδυνος, η πιθανότητα ο Bennu να χτυπήσει πραγματικά τη Γη στις 24 Σεπτεμβρίου 2182, είναι εξαιρετικά μικρή.

Δεδομένου ότι η ημερομηνία αυτή πέφτει προς το τέλος του 22ου αιώνα, δεν υπάρχει λόγος άμεσης ανησυχίας. Ο Bennu, ο οποίος περνά από τη Γη κάθε έξι χρόνια, έχει το μισό μέγεθος του αστεροειδούς που πιστεύεται ότι οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Αν και μια σύγκρουση του Bennu θα προκαλούσε καταστροφές σε ακτίνα 600 μιλίων από το σημείο συντριβής, δεν έχει την κλίμακα που θα προκαλούσε παγκόσμια εξαφάνιση. Η NASA επεξεργάζεται ενεργά στρατηγικές για να αλλάξει την τροχιά του Bennu και να αποτρέψει μια σύγκρουση.