Γιώργος Παπανδρέου για τον διορισμό του γιου του: Άδικη η επίθεση, πήγε Κίνα έμαθε βελονισμούς, έφτιαξε μελίσσια και δουλεύει με τη φύση

Γιώργος Παπανδρέου Σία Κοσιώνη

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολίασε τον διορισμό του γιου του, Ανδρέα Παπανδρέου τζούνιορ, στον Εθνική Κήπο από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, από το συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά» όπου ήταν καλεσμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε με τη Σία Κοσιώνη, ενώ στη συζήτηση που έγινε αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησής του, στην είσοδο της χώρας στα μνημόνια και όλες τις ενέργειες που έγιναν πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός, αλλά και αμέσως μετά στην κρίση που προέκυψε.

Ωστόσο, δεδομένου του ντόρου που έχει γίνει από χθες με την αποκάλυψη ότι ο γιος του διορίστηκε στο ΔΣ του Εθνικού Κήπου, η Σία Κοσιώνη τον ρώτησε σχετικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι τον στενοχωρεί και τον εξαγριώνει αυτό που γίνεται και έκανε λόγο για μια άδικη επίθεση. «Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει» είπε, συμπληρώνοντας ότι ο γιος του ακολουθεί έναν δρόμο ολιστικό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά για τον διορισμό του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου τζούνιορ, στον Εθνική Κήπο

Σία Κοσιώνη: Είναι λίγο άβολο αυτό για εμένα, ξέρετε τη δημοσιογραφική μου ποιότητα, αλλά επειδή δεν θέλω να αφήσουμε κανέναν ελέφαντα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο και επειδή είστε ένας άνθρωπος που σας αρέσει να μιλάτε, αλλά και πιστεύετε στα θέματα της αξιοκρατίας κ.λπ… Υπάρχει μία έντονη συζήτηση από χθες, φαντάζομαι την έχετε παρακολουθήσει, κυρίως στα social media, αλλά είδα και μία διάψευση πριν από λίγο σε σχέση με συγγενικό σας πρόσωπο και το διορισμό του σε μία δημόσια θέση. Το λέω με όλη τη λεπτότητα και την ευγένεια, αλλά θα ήταν υποκριτικό από την πλευρά μου να μη σας ρωτήσω στο πλαίσιο μία τέτοιας συζήτησης αλλά και από τη δική σας πλευρά να μην τοποθετηθείτε.

Γιώργος Παπανδρέου: Καλά κάνετε και το ρωτάτε, γιατί όχι μόνο με στεναχωρεί, αλλά και με εξαγριώνει. Και πάλι γίνεται μία άδικη επίθεση απέναντι σε ένα μέλος της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή είναι ο γιος μου. Προτρέχουν και υπάρχει και απάντηση. Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει. Ο Ανδρέας, παρά τις σπουδές του, έχει ακολουθήσει έναν δρόμο θα έλεγα αντισυμβατικό, αυτός το λέει «ολιστικό». Πήγε Κίνα έμαθε βελονισμούς, έφτιαξε μελίσσια, δουλεύει με τη φύση, αγαπάει τη φύση και έχει καλές ιδέες. Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια έχει χτυπηθεί. Νομίζω η οικογένεια Παπανδρέου είμαστε από τις οικογένειες που έχουμε χτυπηθεί πάρα πολύ και πιστεύω ότι ίσως επειδή συγκρουστήκαμε πάρα πολύ και με κατεστημένα και με αντιλήψεις.

Θυμάμαι με τη λίστα Λαγκάρντ που λέγανε, είχαν βγάλει ότι η μητέρα μου είχε 400 εκατομμύρια. Τελικά, ήταν ενός Μυωνή… Ναι, αλλά εγώ περπατούσα στους δρόμους και με έβριζε ο κόσμος, «εσύ μας κόβεις τους μισθούς και η μητέρα σου έχει 400 εκατομμύρια»… Καημένη, ούτε σύνταξη δεν παίρνει, εγώ τη ζω. Ούτε περιουσίες φτιάξαμε… Προσπαθούμε να υπηρετούμε, άνθρωποι είμαστε, τις καλύτερες αξίες, τις δημοκρατικές.