Η κακοκαιρία «Αθηνά» θα χτυπήσει την Εύβοια τις επόμενες ώρες – Βροχές μεγάλης διάρκειας σε όλη τη χώρα

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EVIATHEMA2

Η κακοκαιρία «Αθηνά» αναμένεται, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις, σήμερα, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Εύβοιας. Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το meteo, χρειάζεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Rains_Oct8

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο της χώρας μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με την υπηρεσία μας ROADS.

Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων στη βόρεια Ελλάδα

Λόγω των ισχυρών ανέμων,  προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένα ακτοπλοϊκα δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα,.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Έπεσαν βράχοι στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας

Στο μεταξύ, καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, σημειώθηκαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, από χθες βράδυ, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στη Θεσσαλία

Τα ξημερώματα η κακοκαιρία χτύπησε την Θεσσαλονίκη. Οι ισχυροί άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετά δέντρα να πέσουν. Συνολικά σε έξι σημεία όπου έπεσαν δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, κλήθηκαν να επιχειρήσουν κλιμάκια της πυροσβεστικής.

Πρόκειται για τις οδούς, Ιασωνίδου, Παναγίας Φανερωμένης, στον δρόμο προς το «Φιλίππειο», Αγίου Δημητρίου, Δωδεκανήσου και Κατσιμίδη.

dentra

Πηγή protothema.gr

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

fb1