dimitriadis-vitoros
Ελλάδα

ΗΔΙΚΑ: Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση από Παρασκευή έως και Κυριακή – Αυτός είναι ο λόγος

Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά και διαγνωστικών εξετάσεων θα μείνουν ασθενείς και γιατροί σε όλη τη χώρας από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση των Υποδομών της ΗΔΙΚΑ ΑΕ», πρόκειται να γίνει μετάπτωση της Βάσης Δεδομένων ΑΜΚΑ σε νέα υποδομή, κατά το διάστημα από την Παρασκευή 27/09/2024 και ώρα 22:00 έως και την Κυριακή 29/09/2024 και ώρα 00:00. 

lYSIS

Κατά την ανωτέρω χρονική περίοδο, τα συστήματα που υποστηρίζει η συγκεκριμένη βάση και διαλειτουργούν με τον ΑΜΚΑ δεν θα είναι λειτουργικά.

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από το 2022 έως το 2026 και έπειτα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Εκδότης των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων eviathema.gr και newstok.gr, καλύπτοντας θέματα τοπικού και πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο πρόγραμμα «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του ΕΚΠΑ. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.