in

Ιδρύθηκε το Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Ασφάλειας – Μαρκόπουλος, Λουκόπουλος και Ποδάρας ανάμεσα στα μέλη

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Το Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Ασφάλειας (ΠΕΜΑΣ) είναι αποτέλεσμα πολύμηνης διαβούλευσης και προβληματισμού για τις σύγχρονες προκλήσεις της Ανατολικής Μεσογείου που αφορούν η αγγίζουν την Ελλάδα.

Καθηγητές πανεπιστήμιων ελληνικών και της αλλοδαπής, διπλωμάτες, διεθνείς αναλυτές, ανώτατοι αξιωματικοί εν αποστρατεία και των τριών κλάδων των ενόπλων μας δυνάμεων, πολιτικοί, εκδότες, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστήμονες όλων των πεδίων συντονίστηκαν αναζητώντας ένα κοινό πεδίο προβληματισμού και παρέμβασης και έδωσαν πνευματική, πατριωτική και ερευνητική ύπαρξη σε μια ασφαλώς μη κερδοσκοπική αλλά φιλόδοξη ένωση προσώπων.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στη λίστα των μελών είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος Χειρουργός Θώρακος και Αγγείων, πρώην Βουλευτής και Υπουργός, ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Αντιστράτηγος ε.α. και ο Πέτρος Ποδάρας Μηχανικός ΗΕ και Πληροφορικής, Συγγραφέας.

Το Παρατηρητήριο ως ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης δεν ανήκει και δεν επιθυμεί να ανήκει σε κόμμα ή ιδεολογία. “Φιλοδοξεί να είναι σε θέση να αφουγκράζεται, να διαπερνά και να επηρεάζει όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα ζητήματα Συνεργασίας και Ασφάλειας στην περιοχή μας και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την προοπτική της πατρίδας μας να αποκτήσει ισχυρότερο σταθεροποιητικό ρολό στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από ιδιαίτερες Συμμαχίες και πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι και η διαφύλαξη ενός κοινού και αρραγούς μετώπου με την Κύπρο και η διατήρηση της ενότητας του Ελληνισμού σαν απαραίτητο συστατικό Στρατηγικής.

Οι δραστηριότητες του θα περιλαμβάνουν συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Τράπεζες Σκέψης, Κρατικές Υπηρεσίες, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ερευνητικά κέντρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κλπ.

Η έρευνα και η τεκμηρίωσηθέσεων, προτάσεων και διαλόγου και η τροφοδοσία του δημόσιουπροβληματισμού με αναλύσεις θα είναι η συμβολή μας στην κατάκτηση μιας βελτιωμένηςθέσης του Ελληνισμού στο παγκόσμιο στερέωμα προκειμένου να προηγείται των γεωπολιτικών εξελίξεων, να τις επηρεάζει προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και να μην άγεται από αυτές.

Στα 200 χρόνια του νέου ελληνικού κράτους τα ζητήματα στρατηγικού προσανατολισμού και Ασφάλειας είναι πλέον επιτακτικά. Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες πρωτίστως για την δική της Ασφάλεια και αναμφίβολα για την σταθερότητα της Ανανατολικής Μεσόγειου. Εμείς θα είμαστε παρόντες με επιστημονικές έρευνες και αναλύσεις, άρθρα, συνεντεύξεις, ημερίδες, συνεργασίες με Δεξαμενές Σκέψεις και Ινστιτούτα του Εξωτερικού κλπ. Θα επιδιώξουμε να είμαστε σαφείς, τεκμηριωμένοι, εποικοδομητικοί και διαλλακτικοί στην σκέψη και στις προτάσεις μας αλλά προσηλωμένοι στους στόχους μας.

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.euromedsec.gr όπου φαίνονται οι σκοποί, οι αρχές και οι ιδρυτές της φιλόδοξης αυτής προσπάθειάς.

Τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής:

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι – Τραυματισμένος με εγκαύματα ο Ιδιοκτήτης [BINTEO]

Ερέτρια Ευβοίας: Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή “Πλακάκια” [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Με λάθος Πρόεδρο τα έβαλε η Αντιπολίτευση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ_ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Άγνωστοι δηλητηρίασαν αδέσποτα στην Λιβαδειά – Μήνυση κατ’ αγνωστων κατέθεσε ο Δήμος

Ιδιώτης γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

Οι πρώτοι 206 ιδιώτες γιατροί επιστρατεύθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία