Είδηση για: #,#

Ιερώνυμος από το Δήλεσι: Είναι άγιες μέρες, μην τις χαλάμε με μικροπρέπειες 

26 Απριλίου 2024, 12:28 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Ιερώνυμος από το Δήλεσι

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες. Η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε δήλωσή του από το Δήλεσι, όπου αναμένεται να βρεθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί θα επισκεφθούν δομές της Εκκλησίας.

«Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους. Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός.

Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε επομένως ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός: αγαπάμε όλους τους ανθρώπους», συνέχισε ο Ιερώνυμος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει «χριστιανόμετρο», απάντησε: «Όχι, ποτέ. Μόνο η αγάπη η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία. Ιδιαίτερα στον χώρο της Ελλάδας, στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες απαραίτητη είναι η συνεργασία. Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν, που μας κάνουν να είμαστε διαφορετικοί, αλλά κοιτάμε πώς μπορούμε με αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά».

«Δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω σε πράγματα που δεν λέει το Ευαγγέλιο, κι ας τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, εγώ κοιτάω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο. Κι εκείνος μπορεί να έχει τις αρχές του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ εγώ, ούτε εσύ να ταυτιστείς, με συμφέροντα προσωπικά ή θέσεις που αύριο δεν θα έχουν καμία αξία.

Είναι ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Καθένας έχει τις απόψεις του, μένει στις απόψεις του, παλεύει γι’ αυτές, ο χρόνος θα δείξει».

Απάντησε επίσης σε ερώτηση για τις εγκυκλίους που θα στείλει η Εκκλησία ενόψει του Πάσχα, ότι θα κάνει ό,τι κάνει κάθε χρόνο. «Εμείς δεν κινούμαστε με βάση το αύριο, το σήμερα ή το χθες, κινούμαστε με βάση αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.