in

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Ο καιρός δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση οπως αναφέρει το Newsit.gr με το χιόνι να πέφτει πυκνό. Έτσι, επεκτείνεται το κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, η κυκλοφορία εσωτερικά στο νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80cm.

Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.

Εξαιτίας της «βαριάς» χιονόπτωσης στην Αττική που προκαλεί η κακοκαιρία «Ελπίδα», από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (24.01.2022), αποφασίστηκε ορθά από την τροχαία να κλείσει η Εθνική οδός στο ύψος της Καλυφτάκη, μόνο για τα φορτηγά.

Με το χιόνι να έχει… στρωθεί στα βόρεια προάστια και να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη, του Ζωγράφου, τη Γλυφάδα κι άλλες περιοχές, η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει την Αττική.

Στα λευκά το κέντρο, ο Διόνυσος, η Κυψέλη

Ήταν λίγο μετά τις 08:00 όταν ξεκίνησε η ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Μέσα σε λίγα λεπτά τα βόρεια προάστια είχαν γίνει άσπρα, τα αυτοκίνητα ήταν πάνω τους χιόνι και όσο περνούσε η ώρα, η χιονόπτωση δυνάμωνε.

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, σε Δροσιά, Διόνυσο, Ροδόπολη και Σταματά θυμούνται… μέρες «Μήδειας»! Στη Δροσιά, το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 15 εκατοστά!

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Στο κέντρο της Αθήνας μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο… λευκά, αλλά χιονίζει συνεχώς.

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Παντού λευκά και σε Ζωγράφου, Κυψέλη κι άλλες περιοχές.

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Λευκά τα πάντα και στη Γλυφάδα…

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Στο Μαρούσι η ισχυρή χιονόπτωση μετέτρεψε γρήγορα το τοπίο σε… λευκό και τα προβλήματα στην κίνηση στην Κηφισίας δεν έλειψαν, αφού οι περισσότεροι κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας!

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας! για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Στα Λευκά ντύθηκε ολόκληρη η Εύβοια: Κάτασπρη η παραλία της Χαλκίδας από το Χιόνι – Μαγευτικές εικόνες από το νησί

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

ΣΟΚ στην Εύβοια: 75χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της