Κακοκαιρία: Αρχίζει η μάχη της νύχτας με την “Ελπίδα” – Παραμένουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό – Νέες ΦΩΤΟ

24 Ιανουαρίου 2022, 7:33 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», έχοντας προκαλέσει πολλά προβλήματα στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Σε Πολιτική Προστασία, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Περιφέρεια, μια φράση ακούγεται μόνο: κρατήστε τους δρόμους ανοιχτούς κατά τη διάρκεια της νύχτας, πάση θυσία.

Αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί σε όλους τους υπηρεσιακούς φορείς και τα συνεργεία που βρίσκονται έξω στα μεγάλα οδικά δίκτυα. Ο κίνδυνος να κλείσουν λόγω του παγετού που αναμένεται κατά την διάρκεια της νύχτας, είναι μεγάλος και στις διαρκείς συσκέψεις που γίνονται στην Πολιτική Προστασία αποφασίστηκε, τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, τόσο για να μαζεύουν το χιόνι από το οδόστρωμα όσο και για να ρίχνουν αλάτι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν ανοιχτοί οι μεγάλοι δρόμοι: Οι δύο εθνικές οδοί, η Αττική οδός αλλά και οι μεγάλες οδικές αρτηρίες μέσα στην πόλη.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό

Βεβαίως, αυτή τη στιγμή η Αττική Οδός παραμένει κλειστή, όπως αναφέρει η εταιρεία στο Twitter.

Παράλληλα, συνεργεία της Τροχαίας βρίσκονται στις εισόδους της Αττικής οδού, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και ώρες εκατοντάδες οδηγοί, επιτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων για να μπορέσουν επιτέλους να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα του με πολικές θερμοκρασίες.

Σημειώνεται, πάντως, παρά τις συνεχείς συσκέψεις που προηγήθηκαν, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα του περασμένου Φεβρουαρίου με την κακοκαιρία “Μήδεια”, το “στοίχημα” της Πολιτικής Προστασίας χάθηκε σήμερα. Τα όσα εκτυλίσσονται στην Αττική από το πρωί της Δευτέρας είναι αδικαιολόγητα, αποτυπώνοντας την παντελή έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών από την Πολιτική Προστασία. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι ο μηχανισμός  βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, η πόλη παρέλυσε.

Στα Λευκά ντύθηκε ολόκληρη η Εύβοια: Κάτασπρη η παραλία της Χαλκίδας από το Χιόνι – Μαγευτικές εικόνες από το νησί

Παρότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε τελικά απροετοίμαστος. Γιατί εκτός από την Αττική Οδό, στην εταιρεία διαχείρισης της οποίας επέρριψε ευθύνες ο Χρήστος Στυλιανίδης, ακινητοποιημένα οχήματα υπάρχουν και πολλές άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η λεωφόρος Μαραθώνος και η περιφερειακή του Καρέα. Επίσης, άγνωστο για ποιον λόγο δεν απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, αφού γνώριζαν ότι θα υπάρξουν έντονη χιονόπτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή δίπλωσαν νταλίκες και ακινητοποιήθηκαν φορτηγά.

Στην Αττική Οδό συνεχίζει να επικρατεί χάος. Οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό εδώ και ώρες, ανέφερε στο enikos.gr “6.30 το απόγευμα, καμία προσπάθεια δεν γίνεται. Τόσος κόσμος τι θα κάνει τη νύχτα; πού είναι τα μηχανήματα; ουδεμία προσπάθεια, τόσες ώρες και ακόμα… Και άλλες τόσες”.
2 30
3 30
4 31
5 27
8 18
12 9

Διαβάστε Επίσης:

Γίνεται μέλος στην επίσημη κοινότητα του eviathema.gr στο VIBER ΕΥΒΟΙΑ ΒΗΜΑ ΖΟΥΜ ΝΕΑ ΧΑΛΚΙΔΑ EVIATHEMA για άμεση ενημέρωση

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο  GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάντε εγγραφή στο Κανάλι του eviathema.gr στο YOUTUBE EVIATHEMA για αποκλειστικά Βίντεο Ρεπορτάζ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.