Είδηση για: #, #

Κακοκαιρία εξπρές: Πάνω από 400 κεραυνοί στην Αττική – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια – Πως θα κινηθεί το φαινόμενο τις επόμενες ώρες

4 Ιουλίου 2024, 8:23 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Κακοκαιρία εξπρές: Πάνω από 400 κεραυνοί στην Αττική

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η χώρα μας. Βροχές και καταιγίδες, σε συνδυασμό με κεραυνούς σημειώνονται σε πολλές περιοχές.

Πλημμύρες έχουν καταγραφεί, μεταξύ άλλων, στην Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο, ενώ πυρκαγιές από κεραυνούς ξέσπασαν νωρίτερα σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, Άνοιξη και Μαραθώνα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Υπό έλεγχο είναι πλέον και οι φωτιές στα Βίλια σε χορτολιβαδική έκταση και σε δασική έκταση στο Όρος Άκρος στο δήμο Επιδαύρου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Έπεσαν μπουνιές σε δήμο της Εύβοιας: Άγριο επεισόδιο μεταξύ αντιδημάρχου και υπαλλήλου μέσα στην τεχνική υπηρεσία

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 86 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής 80 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 αντλήσεις υδάτων
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 6 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων

Από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Στην εικόνα παρακάτω παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου. Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.