Κακοκαιρία στην Κρήτη: Συγκλονιστικό βίντεο από drone δείχνει τις καταστροφές στη Σητεία

Καταστροφές Κρήτη

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στην Κρήτη μετά τη θεομηνία που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Οι νέες εικόνες από τη Σητεία είναι συγκλονιστικές. Αποτυπώνουν την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν εκατοντάδες μέτρα και κατέληξαν μέσα στο λιμάνι. Στην περιοχή Βάγκα με την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε κατάκοιτος άνδρας από το σπίτι του που είχε πλημμυρίσει.

Οι εικόνες από κάθε γωνιά της πόλης, δείχνουν το χάος που έφερε η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο cretalive.gr,  o Δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, έριξε τόσο νερό που δεν το ρίχνει δύο χρόνια! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ακόμα και ακόμα και το ειδικό μηχάνημα που είναι εγκατεστημένο στο Αεροδρόμιο Σητείας για την μέτρηση της ποσότητας βροχής, μετά τα 300 χιλιοστα σταμάτησε να μετράει!

Ο κ. Ζερβάκης επισημαίνει ότι το μέγεθος της κατάστασης είναι αδύνατο να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες και θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος απευθύνει έκκληση υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν βοηθήσει η πολιτεία άμεσα καταστράφηκε ο τόπος».